To ΓΕΛ Χορτιάτη συμμετέχει στην Βουλή των Εφήβων

14:37 10/6/2021 - Πηγή: Sch

Με μεγάλη χαρά το ΓΕΛ Χορτιάτη ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων με θέμα: "Πολιτισμός και περιβάλλον".

Η ομάδα δράσης των μαθητών ασχολήθηκε με διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού αλλά και πώς ο πολιτισμός επηρεάζει και επηρεάζεται από το περιβάλλον: μελετήσαμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά,

μιλήσαμε με αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες και λαογράφους, φτιάξαμε έναν χάρτη με κάποια γνωστά και κάποια όχι και τόσο γνωστά σημεία πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, παρουσιάσαμε την ιστορία κάποιων μνημείων της περιοχής του Χορτιάτη και σημειώσαμε τους κινδύνους που προέρχονται από την υπερθέρμανση του πλανήτη στο κομμάτι του πολιτισμού.

Όλη μας η δουλειά είναι συγκεντρωμένη στον ιστότοπο http://gel-chortiati.blogspot.gr/ και σας προσκαλούμε να την επισκεφτείτε!

Η ομάδα δράσης του προγράμματος αποτελούταν από τους μαθητές: Καραγιαννίδου Εύα, Κιουπκιολη Μιχάλη, Κέκο Αλέξανδρο, Κεχαγιά Κατερίνα, Μαντούδη Βασιλική, Μιχαηλίδου Ευστρατία – Δέσποινα, Μυγδάλη Λίζα, Παναγιωτίδου Μανθούλα, Σίβενου Στέλλα, Τζάρο Γιώργο, Τριανταφύλλου Φωτεινή και Χατζηβασιλείου Ραφαηλία. Την ευθύνη της δράσης είχε η φιλόλογος  Νιζαμίδου Μαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα