Οι τροφές που αντιμετωπίζουν το hangover

18:41 29/12/2020 - Πηγή: Argiro

Χθες το βράδυ ήπιες αρκετά; Κατανάλωσες περισσότερη ποσότητα αλκοόλ από ό,τι συνήθως και σήμερα το μετάνιωσες; Γιόρτασες τον ερχομό του 2021 όπως του αξίζεις;

Ακόμα και αν δεν μπορούμε να βγούμε έξω σε μπαρ και κλαμπ, λόγω της πανδημίας του Covid 19, είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν μέρες, όπως η χθεσινή, που βρεθήκαμε με λίγους αλλά καλούς ανθρώπους και που το ρίξαμε έξω και ήπιαμε παραπάνω. Η στιγμή το επέτρεπε, αλλά η επόμενη μέρα είναι κάπως πιο δύσκολη. Αυτό γιατί τη χαρά της παρέας και του ποτού τη διαδέχεται ο πονοκέφαλος,

η ζαλάδα, η ναυτία, η αδυναμία.

Ακολουθώντας τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές όμως, θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις τον πονοκέφαλο και το hangover!

Νερό, νερό, νερό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αφότου ξυπνήσεις είναι να πιείς πολύ νερό και να καταναλώνεις φρούτα και λαχανικά που το περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες. Το νερό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι θαυματουργό αφού λόγω των διουρητικών ικανοτήτων του, βοηθά να αποβάλλει τις ποσότητες αλκοόλ από τον οργανισμό μας.

Δες εδώ όλα τα αντιοξειδωτικά ροφήματα που μας κάνουν καλό 

Μπανάνες

Οι αγαπημένες μας μπανάνες είναι θαυματουργές ακόμα και στην περίπτωση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχουν μπόλικο κάλιο, μαγνήσιο και ζάχαρη, όλα ικανά να σου δώσουν την απαραίτητα ενέργεια για να αντιμετωπίσεις την υποτονικότητα και το ταραγμένο στομάχι μετά το ποτό.

Smoothie πρωτεΐνης με μπανάνας: Δείτε τη συνταγή

Μέλι

Μία ακόμα αγαπημένη τροφή για την αντιμετώπιση του hangover είναι το πλούσιο μέλι. Γνωστό για τα αντιοξειδωτικά του και τη συμπυκνωμένη φρουκτόζη του, βοηθά στο να απομακρυνθούν πολύ σύντομα τα κατάλοιπα του αλκοόλ από τον οργανισμό μας. Αν δεν το αγαπάς ιδιαίτερα, συνδύασέ  το με λίγη βρώμη και γιαούρτι για το πρωινό σας ή πρόσθεσέ το σε κάποιο αγαπημένο σου τσάι.

Φτιάξε βούτυρο με μέλι και κακάο και απόλαυσε το στο πρωινό σου.

Βούτυρο με μέλι και κακάο στο ψωμί: Δείτε τη συνταγή

Ή στα γρήγορα φτιάξε κέικ με ταχίνι και μέλι χωρίς μίξερ

Υγιεινό κέικ με ταχίνι και μέλι: Δείτε τη συνταγή

Αυγά

Μπορεί να μην μπορούμε να αντιληφθούμε το γιατί άμεσα αλλά αν μάθεις ότι το αγαπημένο σε όλους αυγό περιέχει το μαγικό αμινοξύ κυστεΐνη που βοηθά και συμβάλλει στη διάσπαση των τοξινών από το αλκοόλ, τότε σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη. Άσε που μπορείς να το φας σε όποια μορφή του σου αρέσει εσένα! Επέλεξε λοιπόν ανάμεσα σε όλες τις συνταγές με αυγό που θα βρεις στο www.argiro.gr

Ψωμί, φρυγανισμένο ή μη, ολικής άλεσης

Μπορεί να το έχεις ακούσει ήδη, αλλά η στερεά τροφή όντως μπορεί να βοηθήσει μετά από την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνες που από τη μία προστατεύουν το πεπτικό μας σύστημα και από την άλλη βοηθούν στην εξισορρόπηση του νερού μέσα στα κύτταρα μας.

Φρυγανισμένο ψωμί με φρέσκο τυρί και ρόδι: Δείτε τη συνταγή

Καβουροσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί: Δείτε τη συνταγή

Σούπα

Η κλασική και αγαπημένη σου σούπα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις να φας μετά το hangover και αυτό γιατί πολύ απλά μας προσφέρει την ενυδάτωση που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Ταυτόχρονα μας δίνει όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε ενώ τέλος ενισχύει και τα επίπεδα νατρίου μας, επαναφέροντας τους ηλεκτρολύτες μας στα επίπεδα που πρέπει να είναι.

Άνοιξε το ψυγείο σου και σίγουρα θα βρεις λίγα λαχανικά. Φτιάξε αυτή τη σούπα βελουτέ. Θα σε δυναμώσει και θα σου στρώσει το στομάχι.

Σούπα βελουτέ λαχανικών: Δείτε τη συνταγή

Και μην ξεχνάς πως την ώρα της κατανάλωσης του αλκοόλ, μπορείς να εφαρμόσεις κάποια πολύ μικρά tips για να έχεις τον έλεγχο. Νερό παράλληλα με το ποτό σου, να μην είσαι νηστικός πριν πιείς και  φυσικά το παραμείνουμε σταθεροί σε ένα είδος αλκοόλ.

The post Οι τροφές που αντιμετωπίζουν το hangover appeared first on Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα