Υπουργείο Πολιτισμού: Έκτακτη επιχορήγηση 568.000 ευρώ για θέατρο

11:37 20/11/2020 - Πηγή: Youfly

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 568.000 ευρώ για το θέατρο και συγκεκριμένα για 41 προτάσεις παραγωγής θεατρικών παραστάσεων, οι οποίες πρέπει να μαγνητοσκοπηθούν ούτως ώστε να προβληθούν διαδικτυακά στο digitalculture.gov.gr.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει επιχορήγηση για το θέατρο

Ειδικότερα, επιλέχθηκαν 41 προτάσεις από 68 συνολικά – 40 από φυσικά πρόσωπα και 28 από νομικά

πρόσωπα. Οι προτάσεις κατατέθηκαν στο πλάισιο πρόσκλησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 30/6/2020 για επιχορήγηση. Για τις 41 προτάσεις γνωμοδότησαν θετικά οι δύο αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες αποτελούνταν από υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ και του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και από καλλιτέχνες αναγνωρισμένου κύρους.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι «σκοπός της πρόσκλησης που απηύθυνε το ΥΠΠΟΑ, εν μέσω της πανδημίας, τόσο σε φυσικά όσο και σε νομικά πρόσωπα, είναι η περαιτέρω στήριξη του χώρου του ελεύθερου θεάτρου και των εργαζομένων σε αυτό. Είναι, όμως, εξαιρετικά σημαντική και η δημιουργία ενός πλούσιου θεατρικού περιεχομένου ψηφιακού πολιτισμού, στο οποίο να έχει πρόσβαση το κοινό σε όλη την επικράτεια, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς».

Η επιτροπή στελεχών του ΥΠΠΟΑ αποτελείται από τους:

Ελένη Τουμπανάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου του ΥΠΠΟΑ, ως πρόεδρο.Άννα Καλαφατάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Θεάτρου & Χορού της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου του ΥΠΠΟΑ, ως μέλοςΕυαγγελία Πανταζή, υπάλληλο του Τμήματος Θεάτρου & Χορού της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου του ΥΠΠΟΑ, με βαθμό Α΄, ως μέλοςΠαναγιώτη Κουμαριανό, υπάλληλο του Τμήματος Θεάτρου & Χορού της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου του ΥΠΠΟΑ, ως μέλοςΓεώργιο Αλετρά, υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, ως μέλος

Η καλλιτεχνική επιτροπή αποτελείται από τους:

Δημήτρη Λιγνάδη, Ηθοποιό, Σκηνοθέτη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ως πρόεδρο.Κατερίνα Ευαγγελάτου, Σκηνοθέτιδα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ως μέλος.Σπύρο Μπιμπίλα, Ηθοποιό, Σκηνοθέτη, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Ε.Η. και του ΤΑ.ΣΕ.Η, ως μέλοςΓρηγόρη Βαλτινό, Ηθοποιό, Σκηνοθέτη, Μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος, ως μέλοςΘοδωρή Γκόνη, Σκηνοθέτη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων, ως μέλος.

Δείτε αναλυτικά τους Πίνακες με τις προτάσεις που επιχορηγούνται στο culture.gov.gr.

Δείτε επίσης: 

Υπουργείο Πολιτισμού: 1.350.000 για τον κινηματογράφοΕθνικό Θέατρο: Συνεχίζονται σε live streaming οι παραστάσεις

The post Υπουργείο Πολιτισμού: Έκτακτη επιχορήγηση 568.000 ευρώ για θέατρο appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα