Βασίλης Λογοθέτης: Θυμάρι μεσοπέλαγα Εκδόσεις Καστανιώτη

18:16 16/10/2020 - Πηγή: Youfly

Ο Βασίλης Λογοθέτης στο πρώτο του βιβλίο, Θυμάρι μεσοπέλαγα από τις εκδόσεις Καστανιώτη, κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο. Μας ταξιδεύει από τη σύγχρονη Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου και στη Σμύρνη.

Με το πρώτο του μυθιστόρημα Θυμάρι μεσοπέλαγα ο Βασίλης Λογοθέτης μάς ταξιδεύει από το παρόν στο

παρελθόν. Από τη σύγχρονη Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου και στην περιοχή της Σμύρνης τον 18ο αιώνα.

Βασίλης Λογοθέτης – Θυμάρι μεσοπέλαγα – εκδόσεις Καστανιώτη

Η Μάγδα Βλαντά αποκοιμιέται σε μια ερημική παραλία στο νησί της καταγωγής της. Βλέπει ένα παράξενο όνειρο: εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος με παλαιικά ρούχα, της συστήνεται ως Μανώλης Βλαντάς και αναφέρει ότι γεννήθηκε στο νησί το 1761.

Ξυπνάει αλαφιασμένη. Την άλλη μέρα, στη βιβλιοθήκη του νησιού, ανακαλύπτει την αυτοβιογραφία κάποιου Μανώλη Βλαντά, που προκύπτει ότι ήταν μακρινός της πρόγονος. Η εξιστόρηση της ζωής του είναι γοητευτική. Οι περιπέτειες ξεκινούν από τη νεαρή του ηλικία, όταν απάγεται από ληστές για να πουληθεί ως σκλάβος στην ενδοχώρα της Σμύρνης, σε έναν ιδιόρρυθμο Τούρκο τσιφλικά, επηρεασμένο έντονα από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό.

Μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας αναδύονται στοιχεία για την καθημερινή ζωή των νησιωτών του Αιγαίου και των Τούρκων της περιοχής της Σμύρνης. Καθώς και για το εμπόριο και τη ναυτιλία στη Μεσόγειο.

Η έρευνα της Μάγδας φέρνει κοντά δυο ανθρώπους που τους χωρίζουν οι αιώνες, οδηγεί όμως και την ίδια προς μια μεγάλη ανατροπή…

Βασίλης Λογοθέτης

O Βασίλης Λογοθέτης έχει σπουδάσει νομικά και εργάζεται στη ναυτιλία, διευθύνοντας σημαντική ναυτιλιακή εταιρεία. Με τη λογοτεχνία ασχολείται πολλά χρόνια, αν και το μυθιστόρημα Θυμάρι μεσοπέλαγα είναι το πρώτο που εκδίδει. Οι γνώσεις που απέκτησε από την εργασία του, αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου, μαζί με την αγάπη για τη ναυτική ιστορία της χώρας μας και των νησιών της, τον βοήθησαν να αντλήσει πολύτιμα στοιχεία για να γράψει το παρόν βιβλίο.

Σκληρόδετη έκδοσηΣελ.: 312Τιμή (με ΦΠΑ): €16ISBN 978-960-03-6807-9

ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δείτε επίσης πληροφορίες για το βιβλίο Νύχτες πυρετού της Μαρίας Κουγιουμτζή από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

The post Βασίλης Λογοθέτης: Θυμάρι μεσοπέλαγα Εκδόσεις Καστανιώτη appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα