Τεχεράνη: Η επιτυχημένη σειρά που γυρίστηκε στην Αθήνα

20:30 8/10/2020 - Πηγή: Youfly

Το “Τεχεράνη” είναι μια Ισραηλινή κατασκοπευτική σειρά, που δημιουργήθηκε από τον Moshe Zonder και γυρίστηκε στην Αθήνα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Τεχεράνη παίζει η Tamar Rabinyan, μια νεαρή γυναίκα που γεννήθηκε στο Ιράν, αλλά μεγάλωσε στο Ισραήλ. H Tamar Rabinyan είναι πράκτορας της Μοσάντ και χάκερ υπολογιστών, η οποία στάλθηκε σε μια αποστολή στην ιρανική πρωτεύουσα για να απενεργοποιήσει έναν ιρανικό πυρηνικό αντιδραστήρα.

Η δουλειά της στη σειρά Τεχεράνη

είναι να εξουδετερώσει την αεροπορική άμυνα του Ιράν, έτσι ώστε τα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα να μπορούν να βομβαρδίσουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο και να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει ατομική βόμβα. Όταν φτάνει στο Ιράν, αλλάζει ταυτότητα με τη Ζίλα Γκορμπανιφάρ, τη μουσουλμάνα υπάλληλο μιας τοπικής ηλεκτρικής εταιρείας. Στη θέση της Ζίλα μπαίνει στο σταθμό ηλεκτρικών εταιρειών και συνδέεται με το δίκτυο υπολογιστών. Στη συνέχεια προσπαθεί να μειώσει την ηλεκτρική ενέργεια στο ιρανικό σύστημα ραντάρ, προκειμένου να διευκολύνει μια συνεχιζόμενη επίθεση Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Μια μοναδική σειρά, γεμάτη σασπένς και αγωνία σε κάθε επεισόδιο.

Τεχεράνη: Η σειρά που γυρίστηκε στην Αθήνα

Εκπληκτικό αποτελεί το γεγονός ότι η σειρά Τεχεράνη έχει γυριστεί στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στην Αθήνα. Οι Έλληνες fans της σειράς σίγουρα ένιωσαν οικεία παρατηρώντας τα σκηνικά και τα τοπία της σειράς. Επιπλέον, η σειρά Τεχεράνη είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μυθοπλασίας της δικής μας Cosmote TV. Εξ ου και ο σεφ της, Δημήτρης Μιχαλάκης, εμφανίζεται ως εκτελεστικός παραγωγός – executive producer της Τεχεράνης.

Το κέντρο της Αθήνας, η πλατεία Θεάτρου, το Πεδίον του Άρεως, η Ομόνοια και ακόμη περισσότερα σημεία της πρωτεύουσας εμφανίζονται στη σειρά, χαρίζοντάς της έναν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν για της ανάγκες της σειράς Τεχεράνη το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, τα οποία σκεπάστηκαν με πινακίδες στα φαρσί για να είναι πιο ρεαλιστικό.

Η αγαπημένη και γεμάτη δράση σειρά Τεχεράνη, προβάλει ένα αντιπολεμικό μήνυμα, καθώς παρουσιάζει με τον ίδιο τρόπο την ιστορία των δύο χωρών και τις ομοιότητες τους.

Οι δημιουργοί υπογράφουν και για τη σειρά Fauda (θα ακολουθήσει άλλο άρθρο γι’ αυτήν), η οποία είναι στο Netflix κάνοντας μεγάλη επιτυχία.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς Τεχεράνη:

Διαβάστε περισσότερα για τη σειρά Emily in Paris στο Netflix!

The post Τεχεράνη: Η επιτυχημένη σειρά που γυρίστηκε στην Αθήνα appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα