Τα καλύτερα βιβλία φαντασίας του 2020 που θα σε μαγέψουν

13:30 6/2/2021 - Πηγή: Youfly

Το 2020 που μας πέρασε μπορεί να ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά, αλλά αδιαμφισβήτητα μας χάρισε μερικά από τα καλύτερα βιβλία φαντασίας.

Τα βιβλία φαντασίας είναι γεμάτα μαγεία, δράση, περιπέτεια και μυστήριο. Είναι εκείνα τα αναγνώσματα τα οποία μέσα από τις ιστορίες τους μάς ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή, σε έναν άλλο κόσμο: μαγικό, φανταστικό, υπερφυσικό. Άλλωστε, η φαντασία είναι εκείνο το οποίο μας βοηθάει να ξεφύγουμε λίγο από την ρουτίνα και εκείνο

που μας βοηθάει να ονειρευόμαστε.

The Invisible Life of Addie LaRue της V.E. Schwab

Το The Invisible Life of Addie LaRue είναι ένα βιβλίο φαντασίας που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020 και αμέσως αγαπήθηκε από το κοινό. Η ιστορία ξεκινάει στη Γαλλία το 1714, όπου μία νεαρή γυναίκα κάνει μία συμφωνία να ζήσει για πάντα αλλά είναι καταρραμένη να την ξεχνούν όλοι όσοι την συναντούν. Έτσι, αρχίζει η συναρπαστική ζωή της Addie LaRue γεμάτη περιπέτεια που διαδραματίζεται ανά τους αιώνες και ανά τις ηπείρους, ανά την ιστορία και την τέχνη, όπου η νεαρή κοπέλα θα μάθει πόσο μακριά θα φτάσει για να αφήσει το στίγμα της στον κόσμο. Ξαφνικά, όμως, όλα αλλάζουν όταν μετά από 300 περίπου χρόνια, η Addie σκοντάφτει πάνω σ΄έναν νεαρό άντρα σε ένα κρυμμένο βιβλιοπωλείο και θυμάται το όνομά της. Μία ιστορία γεμάτη μυστήριο, έρωτα και περιπέτειες.

Piranesi της Susanna Clarke

Το Piranesi της Susanna Clarke είναι από τα καλύτερα βιβλία φαντασίας για το 2020 χάρη στην ιδιαίτερη καλογραμμένη ιστορίας της. Η ιστορία επικεντρώνεται στον Piranesi. Το σπίτι του Piranesi δεν είναι ένα συνηθισμένο κτήριο: τα δωμάτια είναι άπειρα, οι διάδρομοι ατελείωτοι, οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με χιλιάδες αγάλματα. Μέσα σε αυτόν τον λαβύρινθο ένας ωκεανός είναι φυλακισμένος, κύματα ανεβαίνουν στα σκαλοπάτια και τα δωμάτιο πλημμυρίζουν στο δευτερόλεπτο. Ωστόσο, ο Pinaresi δεν φοβάται, καταλαβαίνει τις παλίρροιες όσο καταλαβαίνει τα μοτίβα του λαβύρινθου. Ζει για να εξερευνεί το σπίτι. Σε αυτό το σπίτι, όμως, ζει ένας ακόμη άντρας.

Το βιβλίο φαντασίας Piranesi κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και παρουσιάζει έναν συναρπαστικό νέο κόσμο, έναν αχανή λαβύρινθο. Είναι γεμάτο με εντυπωσιακές εικόνες και μία σουρρεαλιστική ομορφιά, στοιχειωμένο από τις παλίρροιες και τα σύννεφα.

The Once and Future Witches της Alix E. Harrow

Ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στο μακρινό 1893, όπου δεν υπάρχουν μάγισσες, αλλά υπήρχαν, τις σκοτεινές και άγριες εκείνες μέρες προτού ξεκινήσει το κυνήγι. Όταν, όμως, οι Eastwood αδερφές – James Juniper, Agnes Amarathκαι Beatrice Belladona – μπαίνουν στις Σουφραζέτες του New Salem, αρχίζουν να επιδιώκουν τα ξεχασμένα λόγια και τους τρόπους που θα μπορούσαν να μετατρέψουν το γυναικείο κίνημα στο κίνημα των μαγισσών. Ένα βιβλίο για όσους αγαπούν τις μάγισσες και την μαγεία.

The House in the Cerulean Sea του T.J. Klune

Το The House in the Cerulean Sea ανήκει δικαιωματικά στα καλύτερα βιβλία φαντασίας του 2020. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του έτους και αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις. Ένα μαγικό νησί, ένα επικίνδυνο καθήκον κι ένα φλέγων μυστικό κυριαρχούν στο φανταστικό μυθιστόρημα. Πιο συγκεκριμένα, ο Linus Baker ζει μία ήσυχη, μοναχική ζωή κι εργάζεται ως υπάλληλος υποθέσεων στο Τμήμα της Μαγείας Νέων. Έτσι, περνάει τις μέρες του επιβλέποντας την ευημερία παιδιών σε ορφανοτροφεία που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση. Ξαφνικά, όμως, έρχεται αντιμέτωπος με έξι επικίνδυνα παιδιά κι ένα δίλημμα. Μία μοναδική ιστορία φαντασίας γεμάτη μυστήριο και δράση.

Sorcery of a Queen του Brian Naslund

Το Sorcery of a Queen του Brian Naslund είναι το δεύτερο βιβλίο φαντασίας της σειράς βιβλίων Dragons of Terra. Το πρώτο βιβλίο της σειράς είναι το Blood of an Exile που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2019. Το Sorcery of a Queenσυνεχίζει δυναμικά την ιστορία που ξεκίνησε στο πρώτο μυθιστόρημα και κέρδισε την αγάπη του κοινού καθιστώντας το στα καλύτερα βιβλία φαντασίας του 2020. Η σειρά ακολουθεί τον Bersad, τον πιο θρυλικό δολοφόνο δράκων της ιστορίας και τις επικές του περιπέτειες. Όσοι έχουν αγαπήσει το Witcher και το Game of Thrones, πολύ πιθανόν να λατρέψουν και το συγκεκριμένο βιβλίο.

House of Earth and Blood της Sarah J. Maas

Το House of Earth and Blood της Sarah J. Mass θεωρείται από τα καλύτερα βιβλία φαντασίας για το 2020 – ίσως και το καλύτερο. Η καλογραμμένη ιστορία, οι αξέχαστοι χαρακτήρες και οι λεπτομερής περιγραφές επιβεβαιώνουν το λόγο που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Το φανταστικό βιβλίο ακολουθεί την Bryce Quinlan που είχε την καλύτερη ζωή, δούλευε σκληρά κάθε μέρα και πάρταρε όλη νύχτα, μέχρι που ένας δαίμονας σκότωσε τους κοντινούς της φίλους, αφήνοντάς την τραυματισμένη και μόνη. Όταν ο κατηγορούμενος βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, αλλά τα εγκλήματα αρχίζουν ξανά, η Bryce θα βρεθεί στην καρδιά της έρευνας και θα κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί τους θανάτους των φίλων της.

Το βιβλίο κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι και το τέλος, ενώ κόβει την ανάδα στον αναγνώστη. Η no1 best seller συγγραφέας των New York Times, Sarah J. Mass, διερευνά τον πόνο της απώλειας, το τίμημα της ελευθερίας και τη δύναμη της αγάπης.

Δείτε επίσης: 

Προτάσεις για βιβλία φαντασίας σαν το Harry PotterΠροτάσεις για βιβλία επικής φαντασίας σαν το Game of Thrones

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Τα καλύτερα βιβλία φαντασίας του 2020 που θα σε μαγέψουν appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα