Οι καλύτερες Σκανδιναβικές σειρές στο Netflix

21:32 17/9/2021 - Πηγή: Youfly

Μυστήριο; Φαντασία; Συγκίνηση; Ρομαντισμός; Πραγματικά γεγονότα; Επιλέξαμε 5 Σκανδιναβικές σειρές που δεν θα πρέπει να χάσετε στο Netflix και είναι για όλα τα γούστα.

Νεαροί Γαλαζοαίματοι

Μια από τις Σκανδιναβικές σειρές που θα βρείτε στο Netflix είναι η ρομαντική σειρά “Νεαροί Γαλαζοαίματοι” που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Σουηδία.

Η ιστορία ακολουθεί ένα νεαρό πρίγκιπα, ο οποίος

μετά την εμπλοκή του σε κάποια διαμάχη θα βρεθεί σε ένα οικοτροφείο για να μάθει καλούς τρόπους και να δημιουργήσει σωστές φιλίες.

Ο Wilhelm, καθώς φτάνει στο διάσημο οικοτροφείο Hillerska συναντά τον Simon, έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή με τον οποίο θα έρθουν κοντά. Για πρώτη φορά, νιώθει ελεύθερος και εξερευνά τη σεξουαλικότητά του. Αλλά αυτή η νεανική εξερεύνηση απειλείται από τις βασιλικές του υποχρεώσεις.

Ο νεαρός Πρίγκιπας κάνει όνειρα για το μέλλον μακριά από τις υποχρεώσεις που προστάζει το βασιλικό πρωτόκολλο. Αλλά όταν απροσδόκητα έρχεται η σειρά του να αναλάβει το θρόνο, θα πρέπει να κάνει μια επιλογή. Αγάπη ή καθήκον;

Χαλιφάτο

Μια συγκλονιστική σειρά της οποίας η υπόθεση εξελίσσεται στη Σουηδία και τη Συρία και βασίζεται σε αληθινά περιστατικά.

Η Πέρβιν και ο σύζυγος της γεννήθηκαν στη Σουηδία αλλά θέλοντας να ζήσουν σύμφωνα με τις αρχές του Κορανίου βρέθηκαν στην Ράκα. Η νεαρή παντρεμένη μουσουλμάνα βρίσκεται εγκλωβισμένη στην πόλη Ράκα της Συρίας, της πρωτεύουσας του ISIS και προσπαθεί απεγνωσμένα να φύγει από τη λαίλαπα του πολέμου και να επιστρέψει στην Σουηδία. Κάποια στιγμή  θα αναγκαστεί να δώσει στις σουηδικές αρχές στοιχεία για ένα τρομοκρατικό χτύπημα που ετοιμάζει ο ISIS και έχει αναλάβει η Φατίμα, μια αστυνομικός που ζει στη Σουηδία να αποτρέψει. Στη σειρά παρακολουθούμε επίσης τη Σούλε, μια έφηβη μουσουλμάνα που έχει γεννηθεί στην Σουηδία γοητεύεται από κάποιον τζιχαντιστή και αναζητά τον Αλλάχ στην Ράκα, εκεί που κατά την παράδοση των τζιχαντιστών βρίσκονται οι ρίζες του.

Οι συγκλονιστικές ερμηνείες, η σκληρή αλήθεια και η αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας είναι σίγουρο ότι θα σας καθηλώσει.

Πρωταγωνιστούν: Αλιέτ Όπχαϊμ, Γκιζέμ Ερντογάν, Αμέντ Μποζάν
Δημιουργοί: Βίλχελμ Μπέρμαν, Νίκλας Ρόκστρομ

Θα έρθει εκείνη η μέρα

Πρόκειται για μια συγκινητική ταινία από τη Δανία, την οποία στο Netflix θα βρείτε ως μίνι σειρά.

Το 1967, δύο αδέλφια από την Κοπεγχάγη της Δανίας καταλήγουν σε κάποιο ορφανοτροφείο, όπου η σκληρή τυραννία και ο βάναυσος χαρακτήρας του διευθυντή κάνει σιγά σιγά τα παιδιά να περάσουν στην αντεπίθεση.

Η σειρά βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, καθώς για πολλά χρόνια στο Godhavn, παιδιά κακοποιούνταν και υποβάλλονταν σε πειράματα. Και ενώ κάποια από αυτά προσπάθησαν να το σκάσουν, δεν τα κατάφεραν εκτός από ένα παιδί που μπόρεσε να ειδοποιήσει. Τότε αρχίζει έρευνα και όλες οι φρικαλεότητες έρχονται στο φως.

Το “Θα έρθει εκείνη η μέρα” έχει λάβει 9 βραβεία.

Σκηνοθεσία: Jesper W. Nielsen
Πρωταγωνιστούν: Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Harald Kaiser Hermann, Albert Rudbeck Lindhardt

Οι φόνοι της Βαλχάλα

Μια ακόμα από τις Σκανδιναβικές σειρές του Netflix που σας προτείνουμε είναι “Οι φόνοι της Βαλχάλα”. Η αστυνομική σειρά μυστηρίου της οποίας η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ισλανδία και αφορά την εξιχνίαση δολοφονιών από το αστυνομικό τμήμα του Ρέικιαβικ.

Ο επιθεωρητής Άρναρ επιστρέφει στην Ισλανδία μετά από μια θητεία στο Όσλο, για να βοηθήσει τη δυναμική και φιλόδοξη επιθεωρήτρια Κάτα να πιάσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος έχει σχέση με μια μυστηριώδη φωτογραφία. Διάφορα γεγονότα θα τους οδηγήσουν σε μια σκοτεινή υπόθεση η οποία είναι η πηγή του κακού. Και καθώς το απίθανο δίδυμο ακολουθεί τα ίχνη από τις ενδείξεις που έχουν, καταλαβαίνουν ότι αυτή η σειρά δολοφονιών ξεκινά πολλές δεκαετίες πριν.

Πρόκειται για μια καλογυρισμένη σειρά μυστηρίου, η οποία κρατά το ενδιαφέρον και καθηλώνει τον θεατή.

Ράγκναροκ

H νορβηγική σειρά φαντασίας του Netflix, Ράγκναροκ, αναφέρεται σε έναν Σκανδιναβικό θρύλο που πρέπει να τα βάλει με ένα αρχαίο κακό και τo τέλος του κόσμου φαίνεται να έρχεται…

Η ονομασία της σειράς, Ράγκναροκ, που σημαίνει “μοίρα των θεών” βασίζεται στην σκανδιναβική μυθολογία και σε μια σειρά από γεγονότα που στο τέλος φέρνουν τον θάνατο των παλιών θεών και το τέλος του κόσμου.

Η ιστορία εστιάζει στη Νορβηγική πόλη Έντα, που πλήττεται από τη μόλυνση και τους παγετώνες που λιώνουν. Τα ζώα και τα ψάρια αρχίζουν να πεθαίνουν και όλα δείχνουν ότι το τέλος πλησιάζει… Ο έφηβος, όμως, Μάγκνε καθώς επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε διαπιστώνει ότι έχει αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις. Έτσι ξεκινά μια μάχη μεταξύ θεών και γιγάντων, με φόντο μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Πρωταγωνιστούν: Ντάβιντ Στάκστον, Χέρμαν Τομερός, Τερέσα Φρόσταντ Έγκεσμπο
Δημιουργοί: Άνταμ Πράις

Δείτε επίσης:

Wednesday: Από το Game of Thrones στη σειρά του Tim BurtonΔιάρρηξη: Η δυνατή ταινία μυστηρίου έρχεται στο Netflix

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Οι καλύτερες Σκανδιναβικές σειρές στο Netflix appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα