Ο Λευκός Τίγρης στο νούμερο 1 του Netflix σε 64 χώρες

14:05 11/2/2021 - Πηγή: Youfly

Μεγάλη απήχηση γνωρίζει η νέα δραματική ταινία του Netflix, με τίτλο «Ο Λευκός Τίγρης», ενώ έχει κατακτήσει τη νούμερο 1 θέση σε πάνω από 60 χώρες.

Η Πριγιάνκα Τσόπρα, εκτελεστική παραγωγός και πρωταγωνίστρια του φιλμ, σε ανάρτησή της στο Instagram, αναφέρει πως παρακολούθησαν την ταινία περισσότερα από 27 εκατομμύρια

νοικοκυριά τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες από την κυκλοφορία της. Το αμερικανο-ινδικής παραγωγής «Ο Λευκός Τίγρης» που έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 13 Ιανουαρίου, έφθασε στο νούμερο 1 της λίστας των ταινιών της υπηρεσίας streaming με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε 64 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Είναι τόσο συγκινητικό για μένα να βλέπω την αποδοχή αυτής της λαμπρής απίστευτης ιστορίας» γράφει η Ινδή ηθοποιός στην ανάρτησή της στο Instagram. «Προκαλεί δέος να αγκαλιάζεται από το κοινό σε όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ τους Αραβίντ Αντίγκα, Ραμίν Μπαχράνι, Αντάρς Γκουράβ, και όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε το Netflix που έδωσε στη μικρή μας ταινία φτερά», καταλήγει η Τσόπρα.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία είναι μεταφορά του ομότιτλου best seller βιβλίου του 2008 του Αραβίντ Αντίγκα. Το μυθιστόρημα κέρδισε το 40ο λογοτεχνικό βραβείο Booker το έτος κυκλοφορίας του. Το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός Ινδού υπηρέτη, του Μπαλράμ που ζει στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας. Ο Μπαλράμ όχι μόνο καταφέρνει να βρει την ελευθερία του, αλλά γίνεται και πλούσιος. Ωστόσο η κοινωνική του ανέλιξη μόνο εύκολη δεν είναι. Στο δρόμο του συναντάει πολλά εμπόδια, ανισότητες, ακόμα και μία κατηγορία για φόνο. Όπως καταλαβαίνει κανείς, το «Ο Λευκός Τίγρης» σκιαγραφεί την σκληρή πραγματικότητα της Ινδίας, τη φτώχεια, τις κοινωνικές ανισότητες, την ανθρώπινη εκμετάλλευση.

Ο σκηνοθέτης έντεχνα πετυχαίνει να περιγράψει όλες τις καταστάσεις περνώντας από το χιούμορ και την εύθυμη διάθεση στη σκληρή ειρωνεία και το μελόδραμα. Στην επίσημη σύνοψη του φιλμ, διαβάζουμε: Ο φιλόδοξος σοφέρ μιας πλούσιας οικογένειας από την Ινδία χρησιμοποιεί τη σπιρτάδα του για να βγει από τη φτώχεια και να γίνει επιχειρηματίας.

Ο Λευκός Τίγρης: Ο λόγος που βρίσκεται νούμερο 1 στο Netflix

Ο Μπαλράμ Χαλβάι (Αντάρς Γκουράβ) αφηγείται την επική και σκοτεινά χιουμοριστική άνοδο του από φτωχός χωρικός σε επιτυχημένο επιχειρηματία στη σύγχρονη Ινδία. Πονηρός και φιλόδοξος, ο νεαρός μας ήρωας ξεκινά να γίνει οδηγός των Ασόκ (Rajkumar Rao) και Πίνκι (Πριγιάνκα Τσόπρα), που μόλις επέστρεψαν από την Αμερική.

Η κοινωνία έχει εκπαιδεύσει τον Μπαλράμ να είναι ένα πράγμα -υπηρέτης- οπότε καθίσταται απαραίτητος στους πλούσιους δασκάλους του. Αλλά μετά από μια νύχτα προδοσίας, αντιλαμβάνεται ότι τα διεφθαρμένα παιδιά πάνε να τον παγιδεύσουν και να σώσουν τον εαυτό τους. Στα πρόθυρα να χάσει τα πάντα, ο Μπαλράμ επαναστατεί εναντίον ενός ανθεκτικού και άνισου συστήματος, για να ξεσηκωθεί και να γίνει ένα νέο είδος αφέντη.

Tη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Ραμίν Μπαχρανί και την παραγωγή οι: Μουκούλ Ντεόρα, Ραμίν Μπαχρανί και Πρεμ Ακαρατζού. Το βιβλίο «Ο Λευκός Τίγρης» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.

Δείτε επίσης: 

Λευκός Τίγρης: Από σοφέρ επιχειρηματίας – Νέα ταινία στο NetflixSpace Sweepers: Νέα Sci-Fi ταινία στο Netflix με άρωμα Κορέας

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com.

The post Ο Λευκός Τίγρης στο νούμερο 1 του Netflix σε 64 χώρες appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα