Ο Αντεροβγάλτης στο Netflix: Η σειρά-ντοκιμαντέρ μιας σεζόν

22:01 24/12/2020 - Πηγή: Youfly

Η υπόθεση που συγκλόνισε την Μεγάλη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του 70′, έγινε true – crime σειρά στο Netflix με τίτλο  «Ο Αντεροβγάλτης» και εσύ θα χάσεις τον ύπνο σου βλέποντας την.

H μίνι – σειρά τεσσάρων επεισοδίων αναφέρεται ουσιαστικά στον Peter Sutcliffe, γνωστό και ως ”ο Αντεροβγάλτης του Γιορκ”. Η δράση του μεταξύ 1975 και 1980 συγκλόνισε όλη την Αγγλία. Σε αυτό το διάστημα δολοφόνησε με φρικτό τρόπο 13 γυναίκες ενώ

επιτέθηκε σε αρκετές ακόμα περιμετρικά της πόλης Λιντς. Η Αστυνομία είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την χαρακτηριστική αργοπορία της όσον αφορά την σύλληψη του.

Ο Αντεροβγάλτης: H αληθινή ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Netflix

Έχουν υπάρξει και στο παρελθόν κατά συρροή δολοφόνοι που είχαν στο στόχαστρο τους αποκλειστικά γυναίκες. Αυτό που διαφοροποίησε τον Αντεροβγάλτη ήταν η βαναυσότητα των επιθέσεων του και ο σαδιστικός τρόπος που επέλεγε να σκοτώσει τα θύματα του. Το πρώτο του θύμα ήταν μια 28χρονη στην οποία επιτέθηκε με σφυρί και την μαχαίρωσε 15 φορές. Μέσα στη μεγάλη λίστα των θυμάτων του ήταν και ανήλικα κορίτσια. Το προσωνύμιο Αντεροβγάλτης του δόθηκε γιατί ακρωτηρίαζε τα πτώματα των θυμάτων του χρησιμοποιώντας κατσαβίδι, μαχαίρι και ένα σφυρί.

Το κίνητρο του παρέμεινε ένα αναπάντητο ερώτημα ακόμα και μετά τη σύλληψη του. Αρκετές θεωρίες έκαναν την εμφάνιση τους όπως ένα τραυματικό περιστατικό που είχε στο παρελθόν με κάποια πόρνη και τον έκανε μισογύνη ή ότι ήταν σε αποστολή από τον Θεό. Οι γιατροί που τον εξέτασαν πάντως διαπίστωσαν ότι πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια αν και αρκετοί θεώρησαν πως ήταν ένα νομικό τέχνασμα.

Μια από τις πιο περιβόητες υποθέσεις εγκλήματος που συγκλόνισαν το κοινό. Μια ταραχώδη αστυνομική έρευνα που δέχτηκε έντονες επικρίσεις. Τι και αν έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε; Tι και αν ο Peter Sutcliffe πέθανε πριν λίγες ημέρες, όντας ακόμα έγκλειστος σε φυλακή για τα εγκλήματα που διέπραξε; Ο Αντεροβλάλτης που έκανε πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου στο Netflix είναι η true-crime μίνι σειρά που έψαχνες εδώ και καιρό να δεις.

Δείτε επίσης:

Netflix: Οι καλύτερες σειρές που είδαμε το 2020Netflix: Οι καλύτερες μίνι σειρές για μέγιστη απόλαυσηNetflix: Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για να δεις τη ζωή αλλιώς

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά με ενεργό σύνδεσμο – link- Youfly.com

The post Ο Αντεροβγάλτης στο Netflix: Η σειρά-ντοκιμαντέρ μιας σεζόν appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα