Η νύχτα με τις μάσκες: Η ιδανική ταινία για το Halloween

20:31 20/10/2020 - Πηγή: Youfly

Το Halloween φημίζεται για τα ανατριχιαστικά του vibes, γι’ αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε την ιδανικότερη ταινία, με τίτλο Η νύχτα με τις μάσκες, για να το γιορτάσετε όπως του αξίζει.

Το Halloween πλησιάζει απειλητικά, καθώς γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου. Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι πλέον έχει υιοθετηθεί από αρκετούς στην Ελλάδα,

και οκ γιατί όχι; Μία έξτρα γιορτή. Στο Halloween μικρά και μεγάλα παιδιά μεταμφιέζονται, κυρίως σε κάτι «τρομακτικό», και επισκέπτονται σπίτια προκειμένου να μαζέψουν γλυκά, το λεγόμενο «trick or treat». Η γιορτή παρομοιάζεται συχνά με τις Απόκριες, αλλά διαφέρουν αρκετά, καθώς το Halloween έχει μία πιο μυστικιστική – θα λέγαμε – χροιά.

Ωστόσο, λόγω των νέων δεδομένων ίσως είναι πιο δύσκολο φέτος να γιορτάσουμε το Halloween. Συνεπώς τι πιο ιδανικό από το να παρακολουθήσουμε ταινίες με θέμα το Halloween και να ανατριχιάσουμε μόνοι μας ή με την παρέα μας;

Η νύχτα με τις μάσκες (Halloween)

Η νύχτα με τις μάσκες είναι μία ταινία τρόμου αμερικανικής παραγωγής του 1978. Συγκεκριμένα, αποτέλεσε ένα από τα πιο επιτυχημένα κινηματογραφικά δείγματα «σλάσερ». Σλάσερ είναι, ουσιαστικά, ένα υποείδος των ταινιών τρόμου, όπου ένας ψυχοπαθής – κατά βάση – παραμονεύει και σκοτώνει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συνήθως με κοφτερά εργαλεία.

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον John Carpenter και το σενάριο υπογράφει ο ίδιος με την παραγωγό Debra Hill. Πρωταγωνιστούν οι Donald Pleasence (Τζέιμς Μποντ: Ζεις μονάχα δυο φορές), Jamie Lee Curtis (Στα μαχαίρια), P. J. Soles (Δύο τρελοί…τρελοί κομάντος!) και Nancy Loomis (Η ομίχλη).

Η νύχτα με τις μάσκες περιτριγυρίζεται γύρω από έναν ψυχασθενή που βρίσκεται σε ψυχιατρείο επειδή δολοφόνησε την έφηβη αδερφή του τη νύχτα του Halloween, όταν ήταν μόλις 6 ετών. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το σκάει και επιστρέφει στην πόλη του, όπου παρακολουθεί μία νταντά και τους φίλους της. Παράλληλα, καταδιώκεται από τον ψυχίατρό του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

To franchise και το Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ

Τα γυρίσματα έλαβαν μέρος στην Βόρεια Καλιφόρνια τον Μάιο του 1978, πριν κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, όπου και συγκέντρωσε 70 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, έγινε μία από τις πιο κερδοφόρες ταινίες ανεξάρτητης παραγωγής. Δέχτηκε άριστες κριτικές κυρίως λόγω της σκηνοθεσίας του Carpenter αλλά και της μουσικής του. Πολλοί επαίνεσαν την ταινία ως την πρώτη σε μία μεγάλη σειρά από σλάσερ ταινίες που ήταν εμπνευσμένες από το Ψυχώ (Psycho, 1960) του Alfred Hitchcock και το Τρόμος στο Παρθεναγωγείο (Black Christmas, 1974) του Bob Clark.

Η νύχτα με τις μάσκες (Halloween) είχε τόση επιτυχία που δημιούργησε ένα franchise ταινιών που αποτελείται από 11 ταινίες. Αυτές, μάλιστα, βοηθούν στο να σχηματιστεί το ολοκληρωμένο «υπόβαθρο» του ψυχοπαθή δολοφόνου Michael Myers. Το 2007 έγινε ένα remake της ταινίας, ενώ ακολούθησε κι ένα sequel το 2009. Η ενδέκατη ταινία κυκλοφόρησε το 2018 και αναφέρεται κυρίως στην originalταινία του 1978, αγνοώντας τις πληροφορίες των προηγούμενων sequel. Παρόλα αυτά, δύο ακόμα sequel έχουν προγραμματιστεί  με τίτλους Halloween Kills και Halloween Ends για τις 15 Οκτωβρίου 2021 και 14 Οκτωβρίου 2022, αντίστοιχα.

Παρομοίως, ένα μυθιστόρημα, ένα βιντεοπαιχνίδι και μία σειρά από comic βιβλία έχουν βασιστεί στην ταινία.

Πιο σημαντικά, το 2006, η ταινία επιλέχθηκε να διατηρηθεί στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, καθώς θεωρήθηκε «πολιτικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική»

Η νύχτα με τις μάσκες του 1978, αλλά και το sequel του 2018 διατίθενται μέσω της πλατφόρμας Netflix, οπότε καλή διασκέδαση και καλό Halloween.

Δείτε επίσης για το Χάλοουιν του Χιούμπι με τον Adam Sandler στο Netflix.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Η νύχτα με τις μάσκες: Η ιδανική ταινία για το Halloween appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα