Γυναίκες “κακές” ηρωίδες που λατρεύουμε να μισούμε

20:30 6/3/2021 - Πηγή: Youfly

Στον κινηματογράφο υπάρχουν φανταστικές γυναίκες ηρωίδες με σκοτεινή πλευρά στον χαρακτήρα τους, οι οποίες έχουν συχνά τρία κοινά στοιχεία: Ρούχα δολοφόνου, υπερβολική ομορφιά και πολλές ατάκες που μένουν στο μυαλό μας. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουν ότι θα έχουν πάντα τους προβολείς στραμμένους πάνω τους.

Λίγο περίεργο, λοιπόν, ότι τα πιο καυτά αστέρια του Hollywood προσπαθούν να παίξουν τους πιο ανήθικους χαρακτήρες στον κινηματογράφο.

Πρώτα υπάρχουν τα κακά κορίτσια από τα comics. Ακριβώς επειδή είναι κακές ως

χαρακτήρες, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι λαμπερές στην εξωτερική εμφάνιση. Στη συνέχεια έρχονται αυτές που προκαλούν φόβο, οι σαγηνεύτρες και δολοφόνοι. Και τέλος, υπάρχει μια άλλη κατηγορία: οι γυναίκες κακοποιοί που βρίσκονται σε σύγχυση. Αυτές οι γυναίκες δεν μπορούν να αποφασίσουν ποια  πλευρά τους υπερτερεί και θα χρησιμοποιήσουν περιστασιακά τις δυνάμεις τους για το καλό – ειδικά αν υπάρχει κάτι καλό και για αυτές.

Ας δούμε κάποιες από τις ηθοποιούς που ενσαρκώνουν “κακούς ρόλους”:

1. Sharon Stone στην ταινία Basic Instinct

Ένα μικρό λευκό φόρεμα, τακούνια στιλέτο και τίποτα περισσότερο δεν έκανε την Sharon Stone ως Catherine Tramell να μπει στην ιστορία του κινηματογράφου ως μια από τις πιο σαγηνευτικές μοιραίες γυναίκες.

2. Catherine Zeta-Jones στο Chicago

Στον ρόλο που της έδωσε ένα Όσκαρ, η Ζέτα-Τζόουνς, ως  Βέλμα Κέλι η οποία ήταν επαγγελματίας χορεύτρια στη διασκευή του θεατρικού μιούζικαλ του Broadway Chicago στη μεγάλη οθόνη. Η Κέλι κατηγορείται με θανατική ποινή, αφού σκότωσε τον άντρα της και την αδελφή της, όταν τους βρήκε στο κρεβάτι μαζί. Πολύ καλή σκηνή καθώς τραγουδά το “Cell Block Tango”.

3. Meryl Streep στο The Devil Wears Prada

Μια από τις γυναίκες εκείνες που ανήκουν στις ¨κακές” ηρωίδες είναι και η Meryl Streep. Υπάρχει άλλη ματιά τόσο επιτιμητική, όπως αυτή της Miranda Priestly όταν στράφηκε στην βοηθό της Andy Sachs όταν τόλμησε να κοιτάξει τις ζώνες αποδοκιμαστικά; Όπως το έθεσε η Anne Hathaway: «Νόμιζα ότι η σάρκα θα έλιωνε από το πρόσωπό της!» Το απόλυτο φρικτό αφεντικό, η Streep διέπρεψε ως ψυχρή εκδότρια, της οποίας οι προσβολές ήταν τόσο αιχμηρές όσο τα τακούνια της.

4. Emma Stone στην Cruella

Ο σκηνοθέτης του I Tonya, Craig Gillespie, σκηνοθετεί την ιστορία της σατανικής Madame De Vil, με την Emma Stone να πρωταγωνιστεί – και, σύμφωνα με  το πρώτο τρέιλερ που ήταν κάπως «ευφυέστατο, κακό, και λίγο τρελό» φαίνεται ότι θα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές κυκλοφορίες της Disney  η οποία θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2021.

5. Vivica A. Fox στην ταινία Kill Bill: Volume I

Η Vernita Green, γνωστή και ως Copperhead, δολοφονήθηκε από την Νύφη Uma Thurman στο προηγούμενη αιματοβαμμένη ταινία του Tarantino αφού πριν υπήρχε μια αιματηρή σύγκρουση μεταξύ των δύο χαρακτήρων η οποία διακόπηκε από την είσοδο της κόρης της  Nikki που γύρισε από το σχολείο.

6. Sarah Paulson στο Ratched

Η Louise Fletcher κέρδισε ένα Όσκαρ το 1975 για το ρόλο της νοσοκόμας Mildred Ratched στην ταινία Η Φωλιά του κούκου. Η σειρά του Netflix Ratched ακολουθεί το ρόλο της σαδίστριας νοσοκόμας σε πιο νεαρή ηλικία, την οποία υποδύεται η υπέροχη Sarah Paulson. Η αρχική ιστορία είχε διαφημισθεί ως μια ευκαιρία να συναντήσουμε τη γυναίκα πριν το τέρας. Αλλά ο ρόλος της Paulson ως κομψή και ταυτόχρονα ψυχρή νοσοκόμα Ratched υπολείπεται από τρόπους.

7. Margot Robbie στο Suicide Squad

Η Robbie μεταλλάχτηκε σε ήρωα των κόμικς για να απεικονίσει την Harley Quinn στο Suicide Squad του 2016. Είχε ροζ πλεξούδες από πλατίνα, στυλ αρλεκίνου, κόκκινα χείλη και το όπλο της ήταν ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

8. Angelina Jolie στην ταινία Maleficent

Η Maleficent  της Disney αφηγείται την ανείπωτη ιστορία της κακιάς νεράιδας της ταινίας Sleeping Beauty, με την Angelina Jolie σε μια από τις πιο απειλητικές ενσαρκώσεις της μέχρι σήμερα. Έτσι, δικαίως παίρνει τον τίτλο μιας από τις κακές γυναίκες ηρωίδες του κινηματογράφου.

9. Lena Headey στο Game Of Thrones

Οι μοιραίες γυναίκες δεν είναι πιο σκληρές, πιο διεφθαρμένες ή περισσότερο παραπλανητικές από τη Cersei Lannister στο Game of Thrones.

10. Dakota Fanning στο The Twilight Saga

Η Fanning, ως Τζέιν στο The Twilight Saga της Stephenie Meyer, απέχει πολύ από ένα φιλικό βαμπίρ με τα κόκκινα μάτια της και την ωχρή εμφάνιση.

11. Helena Bonham Carter στον Harry Potter

Είναι δύσκολο να φανταστούμε κάποια άλλη εκτός από την Bonham Carter στο ρόλο της απόλυτης γυναικείας νέμεσης του Harry Potter: Bellatrix Lestrange.

12. Rosamund Pike στην ταινία Gone Girl

Η Pike ήταν η σκληρή και ψυχρή Amy Dunne στην κινηματογραφική προσαρμογή του θρίλερ του Gillian Flynn το 2014.

13. Cate Blanchett στην Cinderella

Αποπνέοντας μια εντυπωσιακή γοητεία, η Blanchett στο ριμέικ του κλασικού παραμυθιού της Disney το 2015, ως η κακή μητριά δεν ήταν ποτέ χωρίς σουφρωμένα κόκκινα χείλη, πιασμένα μαλλιά σε κότσο και μια περίτεχνη γκαρνταρόμπα με φορέματα με κορσέδες και μεγάλα καπέλα.

14. Tilda Swinton στο The Chronicles of Narnia

Η Swinton έπαιξε την ψυχρή Λευκή Μάγισσα στην τριλογία των ταινιών Narnia. Και τρομοκράτησε γενιές παιδιών ως ψυχρή δολοφόνος.

15. Natalie Portman στην ταινία Black Swan

Καθώς η Νίνα του Black Swan έχασε τον έλεγχο της πραγματικότητας, έγινε η πιο απειλητική μπαλαρίνα όλων των εποχών και μια από τις γυναίκες – κακές ηρωίδες.

16. Michelle Pfeiffer στην ταινία Stardust

Η αναζήτηση της αιώνιας νεότητας ενέπνευσε το ρόλο της Pfeiffer ως Lamia της γυναίκας δολοφόνου, για να σκοτώσει την ηρωίδα Yvaine, την οποία έπαιξε η Claire Danes.

17. Charlize Theron στην ταινία Snow White & The Huntsman

Τρώει καρδιές πουλιών και ρουφά τις ψυχές νεαρών ατόμων σε αυτήν την αναπαράσταση της κλασικής ιστορίας. Αλλά ως Ραβέννα παραμένει μια παγωμένη βασίλισσα ντυμένη με μακριές τουαλέτες και άφθονα κοσμήματα.

18. Natalie Portman στην ταινία Léon: The Professional

Η Mathilda είναι μια 12χρονη που οπλοφορεί και θέλει να εκδικηθεί για τους θανάτους της οικογένειάς της. Και το κάνει αυτό φορώντας chokers και έχοντας τα μαλλιά της καρέ.

19. Eva Green στην ταινία Dark Shadows

Λίγες μάγισσες κατέχουν την αίγλη της Green ως Angelique Bouchard, η οποία στοχεύει να καταστρέψει τον πρωταγωνιστή της ταινίας Barnabas Collins – ενώ όλα φαίνονται κομψά.

20. Uma Thurman στην ταινία Batman & Robin

Ένα δηλητηριώδες φιλί ήταν το όπλο που επέλεγε η Poison Ivy. Και δεν είναι περίεργο που πολλοί από τους εχθρούς της έπεσαν κάτω από το ξόρκι της.

Δείτε επίσης:

Οι γυναίκες «δηλητήριο» της φετινής τηλεοπτικής σεζόνΤα πιο εμβληματικά κόκκινα φορέματα στον κινηματογράφο

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Γυναίκες “κακές” ηρωίδες που λατρεύουμε να μισούμε appeared first on Youfly.

Keywords
game of thrones, meryl streep, emma stone, kill bill, uma thurman, angelina jolie, dakota fanning, twilight saga, harry potter, cate blanchett, natalie portman, black swan, eva green, hollywood, σημαίνει, εμφάνιση, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, chicago, block, devil, sachs, emma, disney, fox, bill, green, tarantino, netflix, quinn, ροζ, στυλ, beauty, lena, game, dakota, twilight, saga, meyer, pike, amy, narnia, black, swan, pfeiffer, lamia, snow, white, eva, batman, poison, ivy, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, jolie angelina, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, eva green, natalie portman, uma thurman, twilight saga, lamia, γυναικα, θριλερ, ομορφια, ρουχα, φορεματα, game, game of thrones, harry potter, ivy, twilight, αρθρο, αιγλη, αστερια, βαμπιρ, γοητεια, δολοφονοι, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εμφάνιση, ερχονται, ζετα, ζωνες, ηλικια, θανατικη ποινη, καπελα, κοσμηματα, κουκου, λευκη, μαλλια, ματια, μιουζικαλ, μικρο, μυαλο, νυφη, παντα, οθονη, ροζ, ρολο, συνεχεια, σειρα, στυλ, σχολειο, τακουνια, τρειλερ, τρια, φαινονται, φιλι, φωλια, χειλη, green, αφεντικο, amy, batman, beauty, bill, black swan, black, white, cate blanchett, chicago, dakota, dakota fanning, devil, disney, block, eva, emma stone, emma, fox, hollywood, kill bill, κομικς, καρδιες, κρεβατι, ξορκι, lena, λευκο, meryl streep, meyer, narnia, netflix, pfeiffer, pike, πλεξουδες, poison, quinn, ροπαλο, sachs, saga, σημαίνει, σκηνη, snow, swan, tarantino, υλικο, υπεροχη, ψυχες
Τυχαία Θέματα