Φοίβος: Από ντροπαλός Μίδας του τραγουδιού, είδωλο του Twitter

21:05 19/3/2021 - Πηγή: Youfly

Ο Φοίβος φέτος μας δίνει την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από μια διαφορετική θέση από αυτήν που ξέραμε έως σήμερα, του γνωστού συνθέτη και στιχουργού και μας συστήνεται ως μέλος της κριτικής επιτροπής του House of Fame, ενώ γίνεται είδωλο του Twitter με τον καυστικό του σχολιασμό.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν δίκαια χαρακτηρίζεται ως μια χρονιά .. εκπλήξεων και ανατροπών, απόλυτα συνυφασμένη,

άλλωστε, με όλα όσα γίνονται γύρω μας.

Ανάμεσα στις τηλεοπτικές … ευχάριστες εκπλήξεις, συγκαταλέγεται και η επανεμφάνιση ενός … παλιού γνωστού τον οποίο με έναν τρόπο …  ξαναγνωρίσαμε φέτος από την αρχή: του στιχουργού και συνθέτη Φοίβου ο οποίος μας .. ξανασυστήθηκε μέσα από την παρουσία του στην κριτική επιτροπή του House of fame.

Η συμμετοχή του, θεωρήθηκε ούτως ή άλλως ανατρεπτική – από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον ΣΚΑΙ το όνομά του για την κριτική επιτροπή ενός talent show όπως το House of fame, μιας και ενώ εδώ και πολλές δεκαετίες είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και μάλιστα είχε το «παρατσούκλι» «Μίδας» επειδή όσους δίσκους «άγγιζε» γινόντουσαν χρυσοί και πλατινένιοι, σχεδόν ποτέ δεν είχαμε ακούσει την φωνή του.

Πάντα απέφευγε διακριτικά τις τηλεοπτικές κάμερες. Ενώ μια συνέντευξη μαζί του για χρόνια αποτελούσε .. «στοίχημα» στα δημοσιογραφικά γραφεία. Καθώς όποτε και να γινόταν το αίτημα σε εκείνον η απάντηση ήταν αρνητική.

Φέτος, όμως, έκανε την … απόλυτη ανατροπή. Και είπε το «ναι» στην θέση του κριτή στο «House of fame» μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο, την Καίτη Γαρμπή και τον mr Panik Γιώργο Αρσενάκο ξαφνιάζοντας τους πάντες. Την μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, μας την επιφύλασσε για την πρεμιέρα του show αλλά και τα επόμενα δυο Live που ακολούθησαν αφού ένα τηλεοπτικό αστέρι με το όνομα Φοίβος γεννήθηκε μπροστά στους δέκτες μας και … «έριξε» το twitter με το που άνοιξε το στόμα του…

Ο Φοίβος μέσα από το House of Fame γίνεται είδωλο του Twitter

Τα εύστοχα σχόλια, το καυστικό αλλά πολύ καλό χιούμορ του ξεχώρισαν αμέσως, ενώ κυριολεκτικά … viral γινόταν κάθε ατάκα που έλεγε. Όπως όταν απευθυνόμενος σε μια παίκτρια την ρώτησε: «Τι σου έφταιξε η κακομοίρα η Μαντόνα και την σκότωσες» ή σε μια άλλη ξεκαθάρισε ότι έχει πάρει … «διαζύγιο με τον τόνο».

Ταυτόχρονα, όμως, η κριτική του δεν ξεπερνά ποτέ τα όρια. Και είναι πάντα ευγενικός με τους παίκτες, χαρακτηριστικό που επίσης έχει σχολιαστεί πολύ θετικά.

Οι χρήστες του twitter, λοιπόν, ανακάλυψαν ένα νέο «είδωλο» στο πρόσωπό του. Και κατά κάποιο τρόπο έναν … «αντιπρόσωπό τους», ο οποίος κάθε Παρασκευή με έναν .. μαγικό τρόπο λέει όλα όσα θα twittαραν εκείνοι. Όλα αυτά έκαναν κάποιους να απορήσουν που «κρυβόταν» τόσα χρόνια αυτό το ταλέντο.

Ποιος είναι ο Φοίβος

Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1971. Και το πραγματικό του όνομα είναι Ευάγγελος – Φοίβος Τασσόπουλος. Τελειώνοντας το λύκειο, πέρασε στη νομική σχολή Αθηνών. Ενώ την ίδια εποχή ξεκίνησε και μαθήματα μουσικής και αρμονίας.

Μπορεί τα μουσικά του ακούσματα τότε να ήταν η ροκ, η punk και η heavy metal και να συνήθιζε να κυκλοφορεί στα Εξάρχεια αλλά τα πρώτα του βήματα τα έκανε με ένα άλλο είδος: έγραψε κάποια κομμάτια για την άγνωστη τότε τραγουδίστρια Βίκυ Χαρίτου και ένα demo έφτασε στον Μίλτο Καρατζά ο οποίος «μυρίστηκε» το ταλέντο του. Και του έδωσε την πρώτη του ευκαιρία. Το 1992 υπέγραψε το τραγούδι «Στυλ». Και έκανε την αρχή για μια πολύ επιτυχημένη καριέρα.

Το όνομά του συνδέθηκε για πρώτη φορά με την επιτυχία το 1993. Τότε που έγραψε για την Καίτη Γαρμπή: το τραγούδι «Ναι υπάρχω εγώ» μαζί με άλλα 2 κομμάτια, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στον δίσκο της και έγινε χρυσός.

Ο Μίδας του ελληνικού τραγουδιού

Μετά από αυτό κυριολεκτικά κάθε χρόνο ότι «άγγιζε» γινόταν «χρυσός”: τα τραγούδια του γνώριζαν μεγάλη επιτυχία η οποία κρατά μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά μερικά από τα κομμάτια που έγραψαν τη δική τους ιστορία είναι: το «Ατόφιο χρυσάφι» της Καίτης Γαρμπή το 1994, η «Ανεμώνα» του Δημήτρη Κόκοτα το 1995 σε έναν δίσκο που ξεπέρασε τις 50.000 πωλήσεις, το «Τι ήμουν για σένα» του Αντώνη Ρέμου και πάρα πολλά ακόμα. Το 1998 μάλιστα άρχισε η συνεργασία του με την Δέσποινα Βανδή με την οποία το όνομά του έμεινε άρρηκτα συνδεδεμένο για πολλά χρόνια,  με δεκάδες επιτυχίες: ανάμεσα στις οποίες τα: «Σπάνια», «Προφητείες», «Γεια» και πάρα πολλά ακόμα ..

Τέλος, Γιώργος Λεμπέσης, Θάνος Πετρέλης, Έλλη Κοκκίνου, Γιώργος Μαζωνάκης Βασιλης Καρράς και Γιάννης Πλούταρχος είναι μερικά ακόμα ονόματα που χάρισε τις επιτυχίες του.

Τώρα πια όμως φαίνεται πως ο ταλαντούχος κύριος Φοίβος, είναι έτοιμος να γράψει την … δική του ιστορία και στα τηλεοπτικά πλατό εκτός από τα στούντιο ηχογράφησης…

Δείτε επίσης:

House of Fame Live 19/3: Όσα θα δούμε απόψε και τα τραγούδιαΦοίβος-Καίτη Γαρμπή: Συνεργασία από «ατόφιο χρυσάφι» Α μέρος

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Φοίβος: Από ντροπαλός Μίδας του τραγουδιού, είδωλο του Twitter appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα