Φεστιβάλ Βενετίας 2021: Χρυσός Λέοντας στον Roberto Benigni για την καριέρα του

17:15 15/4/2021 - Πηγή: Youfly

Το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας θα τιμήσει, τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ, Roberto Benigni, με Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του.

Η 78η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 11 Σεπτεμβρίου με την ελπίδα και την ευχή όλων, να γίνει με την παρουσία κόσμου.

Ο Roberto Benigni στο Φεστιβάλ Βενετίας

Για την τιμητική

αυτή διάκριση, ο Roberto Benigni ανέφερε σε δήλωσή του: «Η καρδιά μου είναι γεμάτη χαρά και ευγνωμοσύνη. Είναι τεράστια τιμή να λαμβάνω μια τόσο σημαντική αναγνώριση της δουλειάς μου από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας».

Ο 68χρονος Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του τη δεκαετία του 1970 στην τηλεοπτική εκπομπή Televacca. Το 1997 η ταινία Η Ζωή Είναι Ωραία (La Vita è Bell) εκτόξευσε τη φήμη του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Πρόκειται για ιταλική δραματική κωμωδία σε σκηνοθεσία και σενάριο του ίδιου. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Ιταλού Εβραίου που πρέπει να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν. Σημειώνεται ότι ο τίτλος προέρχεται από τη φράση του Λέοντα Τρότσκι.

Η ταινία του Benigni έλαβε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Το φιλμ απέσπασε τελικά τρία βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Benigni και καλύτερης Μουσικής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το 1987 πιστός συνοδοιπόρος στις ταινίες του είναι η Nicoletta Braschi. Με την οποία παντρεύτηκε το 1991.

Οι συνεργασίες του Benigni και τα βραβεία που έχει πάρει

Ο Benigni έχει τιμηθεί πολλές φορές με βραβεία David di Donatello Awards, τα αντίστοιχα «ιταλικά Όσκαρ». Επίσης έχει συνεργαστεί και με τον «δικό μας» Κώστα Γαβρά στην ταινία του 1979 Chiaro di donna (Clair de femme).

Παράλληλα, μετράει πολλές συνεργασίες και τον Jim Jarmusch. O οποίος τον έχει σκηνοθετήσει σε ταινίες όπως: Στην Παγίδα του Νόμου (Down by Law, 1986), Μια Νύχτα Πάνω στη Γη (Night on Earth, 1992), Καφές και Τσιγάρα (Coffe and Cigarettes, 2003).

Από τις πλέον γνωστές του συμμετοχές είναι επίσης στις ταινίες: Αστερίξ και Οβελίξ  Εναντίον Καίσαρα του 1999, Πινόκιο σε σκηνοθεσία δική του το 2002, Στη Ρώμη με Αγάπη του Woody Allen (2012), και άλλες.

Το 2019, ο Roberto Benigni συνάντησε ξανά τον Πινόκιο. Αυτή τη φορά ως Τζεπέτο, σε μια νέα live action εκδοχή του ιταλικού παραμυθιού, με την υπογραφή του Matteo Garrone. Για την ερμηνεία του μάλιστα κέρδισε βραβείο David di Donatello Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Δείτε επίσης:

HBO: Η Natalie Portman στις Μέρες Εγκατάλειψης της Elena FerranteΙζαμπέλα Ροσελίνι: Η διάσημη ηθοποιός στην Ελλάδα για γυρίσματα

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Φεστιβάλ Βενετίας 2021: Χρυσός Λέοντας στον Roberto Benigni για την καριέρα του appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα