Netflix: Ταινίες επιστημονικής φαντασίας που πρέπει να δεις

14:00 4/10/2020 - Πηγή: Youfly

Η πλατφόρμα του Netflix ανανεώνεται διαρκώς με όλα τα είδη σειρών και ταινιών. Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας αποτελούν μια μοναδική κατηγορία, καθώς έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό.
Εξαιρετικά σκηνικά, μοναδικές ερμηνείες, πανέμορφα χρώματα και πλοκές με πολύ αγωνία και ένταση. Εμείς επιλέξαμε για εσάς ενδεικτικά κάποιες από αυτές ταινίες για να τις απολαύσετε μόνοι ή και με παρέα!

Ταινίες επιστημονικής φαντασίας στο Netflix
που πρέπει να δειςWatchmenΤο Watchmen είναι μια αμερικανική ταινία υπερηρώων του 2009 με βάση το περιοδικό DC Comics 1986-87, από τους Alan Moore και Dave Gibbons. Είναι επιστημονικής φαντασίας τ Πρωταγωνιστούν οι: Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Carla Gugino, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan και Patrick Wilson. Η ταινία τοποθετείται στο 1985 στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης. Υπερήρωες που απαγορεύονται να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους σε μια παράλληλη Γη του 1985, ενώνονται για να προστατευτούν, μετά από τον φόνο ενός δικού τους. Αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες και αγαπητές ταινίες επιστημονικής φαντασίας στο Netflix.

TransformersΟι ταινίες Transformers στο Netflix αποτελούν μια ιδέα που ξεκίνησε από την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών Hasbro και την ιαπωνική Takara Tomy. Η σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας ακολουθούν τις μάχες των αισθανόμενων, ζωντανών αυτόνομων ρομπότ, συχνά των Autobots και των Decepticons. Τα ρομπότ αυτά μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές, όπως οχήματα και ζώα. Η σειρά Transformers, εκτός από ταινίες, περιλαμβάνει και παιχνίδια, κινούμενα σχέδια, κόμικς και βιντεοπαιχνίδια.

Star Trek

Άλλη μια σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας προβάλλεται στο Netflix με πολύ μεγάλο και φανατικό κοινό. Το Star Trek είναι μια τηλεοπτική σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας του 1960, από τον Gene Roddenberry. Εστιάζει στα ταξίδια του αστεροειδούς USS Enterprise, ενός σκάφους εξερεύνησης του διαστήματος που χτίστηκε από την Ενωμένη Ομοσπονδία Πλανητών τον 23ο αιώνα. Η αποστολή είναι “να εξερευνήσει παράξενους νέους κόσμους, να αναζητήσει νέα ζωή και νέους πολιτισμούς, να πάει με τόλμη όπου κανένας άνθρωπος δεν έχει πάει πριν “. Η σειρά ταινιών Star Trek έχει επηρεάσει πολλές παραγωγές επιστημονικής φαντασίας και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της κατηγορίας.

Blade Runner

Το Blade Runner στο Netflix είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας παραγωγής 1982 του Ρίντλεϊ Σκοτ. Πρωταγωνιστούν οι: Χάρισον Φορντ, Ράιαν Γκόσλιγκ, Άνα ντε Άρμας, Σίλβια Χοκς. Η ταινία παρουσιάζει ένα δυστοπικό Λος Άντζελες, στο οποίο κατασκευάζονται, από την πανίσχυρη εταιρεία Tyrell Corporation, γενετικά προηγμένες «ρέπλικες», οι οποίες είναι εξωτερικά όμοιες με τους ανθρώπους. Η χρήση τους στη Γη απαγορεύεται, και ρυθμίζονται αποκλειστικά για επικίνδυνες ή ιατρικές εργασίες, σε αποικίες του εξώκοσμου. Οι ρέπλικες που αψηφούν την απαγόρευση και επιστρέφουν στη Γη καταζητούνται και θανατώνονται («αποσύρονται») από ειδικούς εργαζόμενους της αστυνομίας, γνωστούς ως «Blade Runners».

War of the Worlds

Το War of the Worlds στο Netflix είναι μια αμερικανική ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας του 2005,σε σκηνοθεσία του Steven Spielberg. Πρωταγωνιστούν οι: Ο Τομ Κρουζ, Ντακότα Φάνινγκ, Τζάστιν Χατγουίν, Μιράντα Οθτό και Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν. Η ταινία εστιάζει σε έναν διεζευγμένο λιμενεργάτη, ο οποίος αναγκάζεται να αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών του. Διαστημόπλοια στη Γη και ο ίδιος, μαζί με την οικογένειά του, κινδυνεύει. Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας γεμάτη δράση και σασπένς.

World War Z

Μια αντίστοιχη ταινία επιστημονικής φαντασίας σαν την προηγούμενη, αποτελεί και η World War Z. Το World War Z είναι περιπετειώδης παραγωγής 2013. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μαρκ Φόρστερ και το σενάριο έγραψε ο Μάθιου Μάικλ Κάρναχαν. Πρωταγωνιστούν οι: Μπραντ Πιτ, Μίρελ Ένος, Φάνα Μοκοένα, Ντανιέλα Κέρτζ. Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών τα βάζει με το χρόνο και τη μοίρα, καθώς ταξιδεύει στον κόσμο για να σταματήσει τη φονική εξάπλωση ζόμπι. Μία διαφορετική ταινία που προβάλλεται στο Netflix, πλούσια από μια μεγάλη ποικιλία εφέ, έτοιμη να σε συνεπάρει.

Upgrade 

Το Upgrade είναι μια ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας 2018 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Leigh Whannell. Πρωταγωνιστούν οι Logan Marshall-Green, Betty Gabriel και Harrison Gilbertson. Όταν μένει παράλυτος μετά από ένα βίαιο περιστατικό ληστείας, ένας άντρας βάζει εμφύτευμα ένα chip. Σκοπός του είναι να μπορεί να ελέγχει το σώμα του, για να καταφέρει να πάρει την εκδίκηση που επιθυμεί.  Μια ταινία στο Netflix ανατρεπτική, γεμάτη αδρεναλίνη και σασπένς.

Looper

Το Looper στο Netflix είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2012, που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Rian Johnson. Πρωταγωνιστούν οι: οι Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt και Emily Blunt. Το 2044, ένας επαγγελματίας δολοφόνος πλουτίζει εκτελώντας ανθρώπους που γυρνούν από άλλη εποχή. Σκοπός τους είναι να αποτραπούν τα ταξίδια στο χρόνο. Ο ίδιος όμως συναντά τον ίδιο του τον εαυτό να έχει πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι. Μια ταινία σκοτεινή και με πολύ σασπένς.

Batman Begins

Για το τέλος αφήσαμε μια κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας, το Batman Begins. Το Batman Begins στο Netflix είναι αμερικανική ταινία, παραγωγής 2005, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν. Πρωταγωνιστεί ο Κρίστιαν Μπέιλ στο ρόλο του Μπάτμαν, μαζί με τους Μάικλ Κέιν, Λίαμ Νίσον, Κέιτι Χολμς, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Κίλιαν Μέρφι και Τομ Γουίλκινσον. Το Batman Begins αποτελεί επαναπροσδιορισμό της σειράς ταινιών Μπάτμαν (Batman), διηγώντας την αρχική ιστορία του χαρακτήρα ξεκινώντας με το φόβο του Μπρους Γουέιν για τις νυχτερίδες, το θάνατο των γονιών του και το ταξίδι του που τον μετέτρεψε στον σούπερ ήρωα Μπάτμαν. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από τα κλασικά βιβλία κόμικ The Man Who Falls, Batman: Year One και Batman: The Long Halloween.

Γράψτε μας τα σχόλιά σας στην ιστοσελίδα μας, σε περίπτωση που επιλέξετε να δείτε κάποια από αυτές!

Δείτε επίσης περισσότερα για το Top 10 ταινιών και σειρών της εβδομάδας, στο Netflix

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Netflix: Ταινίες επιστημονικής φαντασίας που πρέπει να δεις appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα