Longshots: Η ελληνική μπάντα για να δεις τη Hard Rock αλλιώς

19:32 2/2/2021 - Πηγή: Youfly

Οι Longshots είναι μία ανερχόμενη ελληνική μπάντα από την Θεσσαλονίκη που έρχεται για να δώσει τη δική της rock – ή μάλλον hard rock – νότα στη μουσική σκηνή. Μία πενταμελής μπάντα που πρόσφατα κυκλοφόρησε το δικό της άλμπουμ με τίτλο “Hard Reset” και θα σας κάνει να δείτε την hard rock μουσική αλλιώς.

Οι Longshots
στο Schoolwave Festival της Θεσσαλονίκης

Οι Longshots κατάφεραν σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να κάνουν γνωστό το όνομά τους μέσω συναυλιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ξεκινώντας από διασκευές rock, hard rock, rock ‘n’ roll κομματιών, κατέληξαν στη δημιουργία δικών τους πρωτότυπων συνθέσεων. Το 2019 κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους single, “I Want Some More” και “Forgive me not”.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην μουσική τους πορεία – μέχρι στιγμής – ήταν η εμφάνισή τους στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια του Schoolwave Festival, το καλοκαίρι του 2019.

Ποιοι είναι οι Longshots;

Οι Longshots “ιδρύθηκαν” την άνοιξη του 2017 στη Θεσσαλονίκη και το όνομά τους προέκυψε μια νύχτα στα Λαδάδικα στο στέκι τους On the Edge. Όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι σε συνέντευξή τους, το όνομα Longshots αναφέρεται στους μακρινούς στόχους και τα όνειρα, ενώ έτσι λέγονται και τα σφηνάκια. Το μότο τους είναι το: “It may be a Longshot, but we’ll do our best”.

Οι Longshots αποτελούνται από 5 μέλη: τον Πάρι Καραγιαννόπουλο στην κιθάρα, τον Λεωνίδα Βαγδατζόγλου στην κιθάρα και τα φωνητικά, τη Ζωή Καραθανάση στα βασικά φωνητικά, τον Πάνο Θεοδοσιάδη στο μπάσο και τα φωνητικά και τέλος τον Τεό Κουτσό στα ντραμς. Επισημαίνεται ότι πριν τον Τεό, ο ντράμερ της μπάντας ήταν ο Ορέστης Γραμμένος.

Credits: Δώρα Κασσή/ Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Πάρις, Ζωή, Πάνος, Τεό, Λεωνίδας

Μία αρμονική παρέα που ενώθηκε από την αγάπη και το πάθος τους για τη μουσική. Η χημεία τους φαίνεται ήδη από τα τραγούδια τους, αλλά και από την εμφάνισή τους στη μουσική σκηνή – όταν υπήρχε βέβαια αυτή η δυνατότητα. Οι Longshots κατάφεραν να δημιουργήσουν όχι ένα ούτε δύο, αλλά οκτώ hard rock συνθέσεις ξεσηκώνοντας τους ακροατές.

Η μουσική τους κυμαίνεται στα πλαίσια του hard rock και πιο συγκεκριμένα σε μία πιο εκμοντερνισμένη εκδοχή του. Οι επιρροές τους πηγάζουν από την κλασική έως και την μοντέρνα Hard Rock και Rock μουσική. Μερικές μπάντες που θαυμάζουν και βοήθησαν στην διαμόρφωση του ήχου τους είναι, μεταξύ άλλων, οι Guns N Roses, Gus G, Queen, Iron Maiden, Muse και Led Zeppelin.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Longshots (@longshots.band)

Hard Reset: Το άλμπουμ της ελληνικής Hard Rock μπάντας Longshots

Η ελληνική μπάντα Longshots κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Hard Reset” στις 18 Οκτωβρίου του 2020 με 8 πρωτότυπες modern hard rock συνθέσεις. Το άλμπουμ ξεκινάει δυναμικά με το Loud Cry και τελειώνει ακόμα πιο δυναμικά με το πρώτο τους single I Want Some More, εκφράζοντας ίσως με τον καλύτερο τρόπο τις σκέψεις των ακροατών που ολοκληρώνουν το άλμπουμ.

Το Hard Reset ταξιδεύει τους ακροατές και τους ξεσηκώνει, ενώ οι Longshots έχουν φροντίσει να κρατούν μία ισορροπία με μοναδικές μπαλάντες και ήρεμο αρμονικό άκουσμα.

Το άλμπουμ αποτελείται αναλυτικά από τα παρακάτω μουσικά κομμάτια:

Loud CryNo LongerDeceitBring it on your MajestyLast ChanceRunningForgive me notI want some more

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ηχογράφηση και η παραγωγή έγινε στα Track Terre Studios από τους Κρίτων Κιουρτσή & Tanya Jones.

To άλμπουμ διατίθεται μέσω YouTube, Spotify, iTunes, Applemusic και Amazon Music.

Δείτε επίσης: 

AC/DC: Ροκάρουν και πάλι με τo νέο άλμπουμ τους Power UpΤα 10 καλύτερα εξώφυλλα δίσκων όλων των εποχών

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Longshots: Η ελληνική μπάντα για να δεις τη Hard Rock αλλιώς appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα