Freddie Mercury: Σαν σήμερα ο θάνατός του – The show goes on

15:11 24/11/2020 - Πηγή: Youfly

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 29 χρόνια από τον θάνατο ενός θρύλου, του βασιλιά και frontman των Queen, Freddie Mercury.

Ήταν 24 Νοεμβρίου του 1991 όταν έσβησε ο κατά πολλούς κορυφαίος τραγουδιστής και performer όλων των εποχών. Ο Freddie Mercury πεθαίνει στα 45 του, νικημένος από το AIDS.

Πριν φύγει όμως πρόλαβε να αφήσει κληρονομία που όμοια της δύσκολα συναντάς. Το legacy , η εμβληματική μορφή του και η ανατριχιαστική φωνή που βγαίνει από το λαρύγγι του τον στέλνουν κατευθείαν στην κορυφή της ιστορίας. Εξάλλου το είχε πει και ο ίδιος. ” Δεν θέλω να είμαι ένας ροκ σταρ. Θέλω να είμαι ένας θρύλος”.

Freddie Mercury Sex & drugs & rock’n’roll

Ένθερμος θιασώτης του τρίπτυχου Sex, drugs & rock’n’roll , ο Mercury έζησε μια ζωή στα άκρα. Μια προσωπικότητα που αντικατοπτρίζει επακριβώς το star system και το πνεύμα της εποχής. Τα ήθελε όλα και τα απέκτησε αλλά με το αντίστοιχο τίμημα. Όπως όμως ένιωθε στη σκηνή, το ίδιο συνέβαινε και εκτός. Αξέχαστα έχουν μείνει τα ξέφρενα party που έκανε όπως και η παράφορη αγάπη που είχε για τις γάτες. Μα πάνω από όλα ο Freddie ήταν ομοφυλόφιλος. Αν και είχε ερωτικές επαφές και με τα δύο φύλα. Ένας ομοφυλόφιλος, γιος μεταναστών που ξεπέρασε σε φήμη και δημοτικότητα της Βασίλισσα της Αγγλίας.

Εκείνη την εποχή το AIDS χτυπούσε ανελέητα την γκέι κοινότητα. Αν ο Freddie νοσούσε από τον ιό HIV λίγα χρόνια αργότερα, πιθανότατα να ζούσε ακόμα. Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα ήθελε κάτι τέτοιο. «Θα είναι τόσο βαρετά να είσαι 70 ετών. Έχω ζήσει μία γεμάτη ζωή και αν αύριο πέθαινα, δεν θα έδινα δεκάρα». Live fast – Die young.
Ακόμα και όταν το ρολόι του άρχισε να μετράει αντίστροφα ο Freddie δεν σταμάτησε να παράγει μουσική και να δίνει τα σόου του κάθε βράδυ. Έχοντας τον κίτρινο Τύπο της Μεγάλης Βρετανίας συνεχώς πάνω από το κεφάλι του. Ήταν κοινό μυστικό ότι είχε AIDS αν και ο ίδιος δεν το είχε ανακοινώσει δημόσια, μέχρι μια ημέρα πριν πεθάνει.

The Show must go on – Ένας ύμνος στη θέληση

Τον Ιούνιο του 1991 ο Freddie και οι Queen ηχογράφησαν το τελευταίο τους άλμπουμ. Μέσα σε αυτό υπήρχε ένα κομμάτι που έμελλε να σημαδέψει την παγκόσμια μουσική σκηνή. Το ”The Show must go on” εκτυλίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος και μια από τις κορυφαίες όλων των εποχών, για την παγκόσμια rock μουσική σκηνή. Το τραγούδι έγραψε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Brian May. Τα λόγια και οι στίχοι του τραγουδιού προφανώς γράφτηκαν με φόντο τον Freddie και τον επικείμενο θάνατο του. Ο Mercury ήταν στα τελευταία στάδια της ασθένειας του και ο May φοβόταν ότι δεν θα μπορέσει να ερμηνεύσει το τραγούδι.

Τότε συνέβη το εξής, σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου του May. ”Του λέω, Φρέντι, δεν ξέρω αν μπορείς καν να το τραγουδήσεις. Και αυτός είπε: Θα το κάνω οπωσδήποτε, αγαπητέ . ”Κατέβασε τη βότκα και το έκανε, το έσκισε, με αυτή τη σπαραχτική φωνή”.
Στην συναυλία προς τιμήν του Freddie Mercury, το 1992 στο Γουέμπλεϊ, το κομμάτι παίχτηκε πρώτο. Ο Έλτον Τζον ήταν στα φωνητικά και ο Τόνι Αϊόμι στην κιθάρα.

Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του, οι Queen έδωσαν την έγκριση τους να γίνει ταινία η ζωή του Freddie. Το βαρύ φορτίο του πρωταγωνιστικού ρόλου ανέλαβε ο Rami Malek. O 39χρονος ηθοποιός όχι μόνο έβγαλε εις πέρας την ερμηνεία μιας Bigger Than Life προσωπικότητας αλλά κέρδισε και βραβείο Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου. Συνολικά το Bohemian Rhapsody κέρδισε 4 Όσκαρ για 5 υποψηφιότητες.

Δείτε επίσης: Ο Ταραντίνο επιλέγει τα αγαπημένα τραγούδια του για εσάς

The post Freddie Mercury: Σαν σήμερα ο θάνατός του – The show goes on appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα