ERTFLIX: Ταινίες και σειρές για αυτό το καλοκαίρι

15:50 10/7/2021 - Πηγή: Youfly

Αν προτιμάτε να κάθεστε το καλοκαίρι σπίτι στη δροσιά του air condition, η πλατφόρμα του ERTFLIX είναι εδώ για να σας κρατήσει συντροφιά με μοναδικές σειρές και ταινίες που πραγματικά θα σας καθηλώσουν.

Καλοκαίρι με σειρές και ταινίες στο ERTFLIX

The Homesman (Μέχρι το Τέλος)

Ένα ιστορικό δράμα

το οποίο διαδραματίζεται στην αμερικανική δύση του 1850 και το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Πούλιτζερ Γκλέντον Σουόρθαουτ, με την οσκαρική «παρέα» των Tommy Lee Jones, Meryl Streep και Hilary Swank.

Στην παγωμένη Νεμπράσκα του 1850, η μοναχική αλλά δυνατή και αυτάρκης Μαίρη Μπι Κούντι κρατά μόνη της μια φάρμα και προσπαθεί να συνοδεύσει έως τα σύνορα με την Ανατολή, τρεις γυναίκες που πάσχουν από ψυχική ασθένεια. Στη διαδρομή αυτή θα την ακολουθήσει ένας επικηρυγμένος λιποτάκτης, ο Μπριγκς. Ο οποίος την συνοδεύει με αντάλλαγμα 300 δολάρια τα οποία θα χρεωθούν, μόνο αν, καταφέρει να εγγυηθεί ότι θα φτάσουν όλοι στο προορισμό τους χωρίς να πάθουν τίποτα. Είναι ίσως ο μοναδικός άντρας που την πλησιάζει τόσο και έτσι η Μέρι θα βρεθεί να του κάνει πρόταση γάμου. Ότι και αν επιλέξει όμως ο Μπριγκς – μια ζωή οικογενειακή ή τυχοδιωκτική – τίποτα δε θα είναι πια ίδιο για τους δυο τους, αλλά και για τον κόσμο τους που βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλων αλλαγών.

Ένα συγκινητικό αμερικανικό πορτρέτο, με συγκλονιστικές ερμηνείες.

Σκηνοθεσία: Tommy Lee JonesΠρωταγωνιστούν: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Grace Gummer, Meryl Streep

Διαθέσιμη έως 21/08/2021

Διάρκεια 2 ώρες

Lucky

H ταινία “LUCKY” ακολουθεί το πνευματικό ταξίδι του ενός 90χρονου άθεου του μοναχικού Λάκι και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες που κατοικούν στην μικρή πόλη του, στη μέση του πουθενά, κάπου στην Αμερικανική έρημο.

Ο Λάκι υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του και -σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του- έχει ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή. Καθώς ξαφνικά μια αδιαθεσία θα του χαλάσει την ρουτίνα της καθημερινότητάς του, αισθάνεται ότι πλησιάζει προς το τέλος του και τότε o Λάκι ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του διακεκριμένου ηθοποιού Τζον Κάρολ Λίντς, «LUCKY» είναι μια επιστολή γεμάτη αγάπη για τη ζωή και την καριέρα του Χάρι Ντιν Στάντον. Συγχρόνως θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας διαλογισμός για τη μοναξιά, την πνευματικότητα, τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο ρόλος του Stanton ήταν από τους τελευταίους στην οθόνη πριν από το θάνατό του στην ηλικία των 91, το Σεπτεμβρίου του 2017 και η ερμηνεία του ήταν πραγματικά συγκινητική.

Στην ταινία εμφανίζεται και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λίντς, ο οποίος υποδύεται τον φίλο του Λάκι.

Βραβεία και διακρίσεις (2017)

-1ο βραβείο (Ecumenical Jury prize), Locarno Film festival

-Βραβείο Κοινού, Διεθνές Διαγωνιστικό, Thessaloniki International Film Festival (2017)

-Πρώτη Ειδική Μνεία στον Χάρι Ντιν Στάντον για το χαμόγελό του στο τέλος της ταινίας, Thessaloniki International Film Festival (2017)

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρολ ΛίντςΠρωταγωνιστούν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ρον Λίβινγκστον, Εντ Μπέγκλει,Τομ Σκέριτ, Ντέιβιντ Λίντς, Τζέιμς Ντάρεν

Διαθέσιμη έως 26/08/2021

Διάρκεια 1 ώρα και 28 λεπτά

Beast (Κτήνος)

Ένα ερωτικό, ψυχολογικό θρίλερ βγαλμένο από…παραμύθι που όμως βασίζεται σε αληθινό περιστατικό του «κτήνους του Τζέρσι», ενός serial killer που τρομοκράτησε το μικρό βρετανικό νησί. Όταν η καταπιεσμένη από την οικογένεια της Moll δραπετεύει στο δάσος, βρίσκει έναν άντρα που μοιάζει με πρίγκιπα. Αλλά ίσως και να μην είναι…

Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα, η Μοll ερωτεύεται έναν μυστηριώδη ξένο, τον Pascal, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της. Παρασύρεται από το ελεύθερο πνεύμα του και θέλει και εκείνη να γίνει ανεξάρτητη. Όταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος. Σιγά σιγά όμως αρχίζει και εκείνη να αμφιβάλει για την αθωότητά του. Σύντομα θα μάθει και ο ίδιος μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Moll.

Σκηνοθεσία: Michael PearceΣενάριο: Michael PearceΠαίζουν: Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James

Διαθέσιμη έως 14/08/2021

Διάρκεια 1 ώρα και 42 λεπτά

A Second Mother (Η Δεύτερη Μάνα)

Η βραζιλιάνικη ταινία Η Δεύτερη Μάνα αγγίζει πανανθρώπινα θέματα, όπως η μητρότητα, η ανατροφή ξένων παιδιών καθώς και οι ταξικές διαφορές μιας κοινωνίας που δεν έχει ακόμα και σήμερα προχωρήσει από την αποικιοκρατική εποχή.

H Bαλ είναι μία μεσήλικη οικονόμος, οικότροφος νταντά, σε πλούσιο σπίτι του Σάο Πάολο η οποία έχει αφήσει πίσω στο χωριό της τη δική της κόρη, τη Τζέσικα, να την μεγαλώνει η γιαγιά της εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια.  Και εκείνη έχει αναλάβει να μεγαλώσει τον μοναχογιό της μεγαλοαστικής οικογένειας, Φαμπίνιο.

‘Οταν η 18χρονη κόρη της έρχεται στη μεγαλούπολη για να δώσει εξετάσεις στην αρχιτεκτονική, η Βαλ παρακαλεί τους εργοδότες της να μείνει κι εκείνη για λίγο μαζί τους, μέχρι να την τακτοποιήσει.

Όλοι είναι αρχικά θετικοί – άλλωστε «όλοι είναι μια μεγάλη οικογένεια». Η άφιξη όμως του κοριτσιού θα φέρει ανατροπές στις ισορροπίες του σπιτιού και στις σχέσεις των ενοίκων του.  Η άνεση και το θράσος στη συμπεριφορά της θα δημιουργήσει προβλήματα. Ποιοι είναι οι χώροι υπηρεσίας και ποιοι κοινόχρηστοι; Ποιοι είναι ισότιμα μέλη της οικογένειας και ποιοι το προσωπικό; Ποια είναι η πραγματική μάνα ενός παιδιού και ποια πραγματικά το μεγάλωσε;

Η ερμηνεία της Ρεγκίνα Κασέ είναι πραγματικά εξαιρετική κερδίζοντας δίκαια το Βραβείο Ερμηνείας στο τμήμα «Σινεμά του Κόσμου» του Φεστιβάλ του Σάντανς και το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου το 2015.

Σκηνοθεσία: Άννα ΜουιλαέρτΠρωταγωνιστούν: Ρεγκίνα Κασέ, Καμίλα Μαντρίλα, Μιγκέλ Χοέλσας, Αντόνιο Αμπουχάμρα, Ελένα Αλμπεργκάρια

Διαθέσιμη έως 21/08/2021

Διάρκεια 1 ώρα και 47 λεπτά

Εκτός όμως από τις ταινίες, βρείτε εδώ και κάποιες σειρές που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ERTFLIX το καλοκαίρι.

Descendants of the Sun

Μια ιστορία αγάπης αναπτύσσεται ανάμεσα στον κάπτεν Yoo Shi Jin από τις ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας και στη γιατρό Kang Mo Yeon, που είναι χειρούργος στο νοσοκομείο Haesung στη Σεούλ. Θα βρεθούν μέσα σε μεγάλα γεγονότα και θανατηφόρους κινδύνους τόσο στη γενέτειρά τους όσο και στην εμπόλεμη περιοχή του Urk.

Ορισμένες σχέσεις μπορούν να πετύχουν όμως ανεξάρτητα από τον τόπο και την χρονική στιγμή.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι πολλές από τις σκηνές της ταινίας έχουν γυριστεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο στην περιοχή του ναυαγίου.

Σενάριο: Kim Eun-sook, Kim Won-seokΣκηνοθέτης: Lee Eung-bokΠρωταγωνιστούν: Song Jung-ki, Song Hye-gyo, Jin-goo, Kim Ji-won, Onew(Shinee)Παραγωγή: 2016, Νότια Κορέα

Διάρκεια 16 επεισόδια των 70΄

The Pier

Ο δημιουργός του «Casa de Papel» βρίσκεται πίσω από την καθηλωτική Ισπανική σειρά μυστηρίου με τίτλο “The Pier”, με τον «Professor» να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η σειρά βασίζεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο και στο μυστήριο που κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία του Oscar (Álvaro Morte).

Η Alejandra (Verónica Sánchez) είναι αρχιτεκτόνισσα υψηλού προφίλ στη Βαλένθια, παντρεμένη για 15 χρόνια με τον Oscar (Álvaro Morte). Καθώς διάφορα μυστικά ξεπρόβαλαν μετά το θάνατο του, εκείνη βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η Alejandra αποφασίζει να προσεγγίσει τη Veronica (Irene Arcos) την γυναίκα με την οποία είχε κρυφό δεσμό ο σύζυγός της σε ένα χωριό στην κοντινή λιμνοθάλασσα της Αλμπουφέρα. Χωρίς να της αποκαλύψει ποια πραγματικά είναι προσπαθεί να ανακαλύψει τον λόγο που ο άντρας της, ζούσε ένα ψέμα και τι πραγματικά συνέβη την μοιραία νύχτα του θανάτου του.

Δημιουργοί: Álex Pina, Esther Martínez LobatoΠρωταγωνιστούν: Álvaro Morte, Verónica Sánchez, Irene Arcos, Cecilia Roth1ος κύκλος 8 επεισόδια  – 2ος κύκλος 8 επεισόδιαΒικτώρια

Πρόκειται για μια ιστορική σειρά που παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της Βασίλισσας Βικτώριας (Τζένα Κόλμαν), από τα πρώτα χρόνια της βασιλείας της, σε ηλικία 18 ετών, μέχρι τη φιλία της με τον Λόρδο Μέλμπουρν (Ρούφους Σιούελ) και τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο (Τομ Χιουζ).

Η ιστορία αρχίζει με την άνοδο στο θρόνο της βασίλισσας Βικτώριας, σε ηλικία 18 ετών. Η Ευρώπη την περίοδο εκείνη βρίσκεται σε ταραχές και αλλαγές καθώς είναι η εποχή των επαναστάσεων και η μοναρχία κινδυνεύει. Η Βικτώρια δέχεται μεγάλη πίεση από την κυβέρνηση να αφήσει το Λονδίνο για τη δική της ασφάλεια.

Η πεισματάρα Βικτώρια κάνει λάθη στην προσπάθειά της να αποδείξει στους εχθρούς της ότι είναι ικανή να γίνει Βασίλισσα.

Ο σοφός λόρδος Μέλμπουρν αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας για τη Βικτώρια, απέναντι στις μηχανορραφίες που καλείται εκείνη να αντιμετωπίσει. Ωστόσο, παρά τα συναισθήματα που τρέφει για τον πιστό της συνεργάτη, η Βικτώρια αρχίζει να νιώθει έλξη για τον πρίγκιπα Αλβέρτο, η οποία καταλήγει σε γάμο. Ο Αλβέρτος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και να εδραιώσει την παρουσία του, μέχρι που με έναν ένθερμο λόγο κατά της δουλείας, κερδίζει την αναγνώριση όλων και η Βικτώρια αναλογίζεται την προοπτική να τον ορίσει Αντιβασιλέα.

Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας, που αναδεικνύει τις συνωμοσίες εναντίον της, προτεραιότητα της Βασίλισσας είναι η ίδια της η χώρα.

Υποψηφιότητες για βραβεία:

-Εθνικό Βρετανικό Τηλεοπτικό Βραβείο Καλύτερης ερμηνείας σε δραματικό πρόγραμμα, Τζένα Κόουλμαν, 2017

-Τηλεοπτικό Βραβείο της Βρετανικής για Μακιγιάζ και Κόμμωσης, Νικ Κολινς, 2017

-Εθνικό Βραβείο για την πλέον δημοφιλή Δραματική Σειρά Εποχής, 2017.

Δημιουργός: Ντέιζι Γκούντγουιν.Πρωταγωνιστούν: Τζένα Κόουλμαν, Τομ Χιουζ, Ρούφους Σιούελ, Άντριαν Σίλερ, Πίτερ Μπόουλς, Κάθριν Φλέμινγκ, Μάργκαρετ Κλούνι, Ντανιέλα Χολτζ, Νιλ Χάντσον, Φέρντιναντ Κίνγκσλεϊ, Τόμι Νάιτ, Νάιτζελ Λίντσεϊ, Ιβ Μάιλς, Ντέιβιντ Όουκς, Πολ Ρις, Πίτερ Φιρθ, Άλεξ Τζένινγκς, Τζόρνταν Γουόλτερ, Άννα-Γουίλσον Τζόουνς.

Διαθέσιμο έως 16/08/2021

Α κύκλος 8 επεισόδια – Β κύκλος 9 επεισόδια – Γ κύκλος 8 επεισόδια

The Outcast

Ο Lewis είναι δέκα χρονών όταν ενώ βρίσκεται με τη μητέρα του σε ένα πικ νικ, ο πνιγμός της τον στιγματίζει για πάντα. Ο χαμός τον ακολουθεί στη ζωή του. Ο πατέρας του με τον οποίο δεν είναι συναισθηματικά κοντά, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην κατάσταση και αργότερα ξαναπαντρεύεται. Η μητριά του προσπαθεί να τον πλησιάσει χωρίς όμως να το καταφέρει. Στην εφηβεία το παιδί αρχίζει να βλάπτει τον εαυτό του. Από τη φυλακή, στην ενήλικη ζωή στο χωριό, και στη σχέση του τόσο με τους συγγενείς που τον περιμένουν, όσο και με τη δικιά του αγάπη, τα σημάδια της τραγωδίας είναι ακόμα νωπά.

Πρωταγωνιστούν: Hattie Morahan, Finn Elliot, Greg WiseΣκηνοθεσία: Iain Softley

Διαθέσιμο έως 10/08/2021

Διάρκεια: 90 λεπτά

Στην πλατφόρμα του ERTFLIX θα βρείτε έναν πλήρη κατάλογο από ενδιαφέρουσες σειρές και ταινίες για το καλοκαίρι.

Δείτε επίσης:

Netflix: Ταινίες και σειρές για ένα δροσερό καλοκαίριCOSMOTE TV: 6 σειρές που θα σου κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post ERTFLIX: Ταινίες και σειρές για αυτό το καλοκαίρι appeared first on Youfly.

Keywords
καλοκαιρι, ταινιες, σειρες, air condition, meryl streep, πικ νικ, air, δραμα, tommy, lee, lucky, ντιν, film, festival, serial, johnny, mother, άφιξη, ελλαδα, kim, casa, professor, μυστήριο, oscar, irene, τομ, νέα, ρις, netflix, oscar 2011, oscar 2011 live, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, γυναικα, θριλερ, καριερα, λονδινο, μητερα, νησι, πιεση, προγραμμα, φιλια, ψεμα, ωρα, goo, oscar, αγαπη, αρθρο, αθωότητα, αλεξ, αννα, αρχιτεκτονικη, άφιξη, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, δασος, δικη, δωσει, ελενα, ελξη, εξετασεις, εποχη, ερχεται, ετων, ευρωπη, ζακυνθο, ζωη, ιδια, ιδιο, ηλικια, θρασος, ιστορικο, κυβερνηση, κυκλος, κοουλμαν, λαθη, λιντς, λογο, μακιγιαζ, μυστήριο, μικρο, μνεια, μοναξια, μπορειτε, μυθιστορημα, μυστικα, νεμπρασκα, νυχτα, ντιν, παντα, οθονη, οικογενεια, παιδι, παθος, πικ νικ, πνιγμος, προβληματα, ρις, ρολο, σαο παολο, σαο, σεουλ, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, σημαδια, σκηνες, σπιτι, τμημα, τομ, φυλακη, φαρμα, φεστιβαλ, φλεμινγκ, χαμογελο, air, ασφαλεια, ασχημη, ειδικες δυναμεις, επεισοδια, air condition, εθνικο, festival, film, χωρα, irene, johnny, kim, lee, μεινει, meryl streep, μοιαζει, mother, νοσοκομειο, serial, ταξιδι, tommy, θεματα, υλικο, γιαγια
Τυχαία Θέματα
ERTFLIX, Ταινίες,ERTFLIX, tainies