ANT1 – Family Feud: Έρχεται τηλεπαιχνίδι με οικογενειακές κόντρες

15:45 27/11/2020 - Πηγή: Youfly

Παίκτες με το σόι τους καλεί ο ANT1 στο νέο τηλεπαιχνίδι, Family Feud, που εξασφάλισε και θα παρουσιάσει πολύ σύντομα στο τηλεοπτικό κοινό, με κύριο χαρακτηριστικό τις οικογενειακές κόντρες!

Το Family Feud όπως τιτλοφορείται το νέο τηλεπαιχνίδι του ANT1, -επιτυχημένο πρόγραμμα- που παίζεται στην αμερικανική τηλεόραση εδώ και πολλά χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον τόσο των υποψηφίων παικτών όσο και του κοινού. Το κόνσεπτ θέλει δύο οικογένειες ν’ ανταγωνίζονται για να δώσουν

τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις σε ερωτήσεις τύπου έρευνας.

Το παιχνίδι πρωτοεμφανίστηκε το 1976 και προβλήθηκε στο ABC μέχρι το 1985. Το 1988, το Family Feud αναβίωσε και έβγαινε από το CBS μέχρι το 1994 και εν συνεχεία από το 1999 μέχρι και σήμερα.

Family Feud: Τρίτο σε δημοφιλία παγκοσμίως επί συνόλου 30 τηλεπαιχνιδιών

Το τηλεπαιχνίδι έγινε το νούμερο ένα σόου παιχνιδιών στην τηλεόραση. Όταν κάποια στιγμή άλλαξε η ώρα προβολής του τα ποσοστά “έπεσαν”. Ωστόσο, από το 2010 το πρόγραμμα βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές με παρουσιαστή όλες τις χρονιές τον Στιβ Χάρβεϊ. Σημειωτέον το 2013 το Family Feud βρέθηκε στη λίστα με τις 60 μεγαλύτερες εκπομπές παιχνιδιών όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση σε δημοφιλία.

Το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει πολλές προσαρμογές σε περισσότερες από 50 διεθνείς αγορές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον έχουν υπάρξει και εκδόσεις του Family Feud που παράγονται σε επιτραπέζια παιχνίδια, διαδραστικές ταινίες και μορφές βιντεοπαιχνιδιών.

Ο ρόλος του παρουσιαστή στο Family Feud

Είναι σαφές ότι η προσθήκη του Στιβ Χάρβεϊ από το 2010 βοήθησε στο να γίνει η εκπομπή ακόμη πιο αναγνωρίσιμη και αγαπητή στο κοινό.

Ο δημοφιλής οικοδεσπότης έκανε το Family Feud λίγο πιο φιλικό το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία για να κάνει βρώμικα αστεία με τους διαγωνιζόμενους που εμφανίζονται. Ο Στιβ Χάρβεϊ είναι ηθοποιός, συγγραφέας και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, που φημίζεται για το χιούμορ του.

Ο ρόλος του εκφωνητή

Ο Ρούμπιν Έρβιν είναι ο εκφωνητής του τηλεπαιχνιδιού με τη χαρακτηριστική φωνή. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός για τα Nickelodeon Studios και αργότερα έγινε οικοδεσπότης των ζωντανών εκπομπών τους. Στη μέχρι τώρα καριέρα του ξεχωρίζουν οι συνεργασίες με Walt Disney World, Universal Studios και Nickelodeon Recreation.

Πώς παίζεται το Family Feud

Δύο ομάδες οικογενειακών που αποτελείται από πέντε διαγωνιζόμενους η καθεμία ανταγωνίζεται για να κερδίσει μετρητά και βραβεία. Η ελάχιστη ηλικία του κάθε συμμετέχοντα είναι τα 15 έτη, ενώ κάθε οικογένεια που παίρνει μέρος πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα άτομο ηλικίας 18 ετών και άνω.

Κάθε γύρος ξεκινά με μια ερώτηση που χρησιμεύει ως ανατροπή μεταξύ δύο αντίπαλων διαγωνιζομένων. Ο οικοδεσπότης υποβάλλει μια ερώτηση έρευνας που είχε τεθεί προηγουμένως σε μια ομάδα 100 ατόμων. Π.χ. Ζητήθηκε από 100 ανύπαντρους άνδρες να ορίσουν τα αγαπημένα τους σπορ. Απαντήστε ποια, δίνοντας σε κάθε άθλημα ένα ποσοστό. Ένας ορισμένος αριθμός απαντήσεων κρύβεται στο ταμπλό, με βάση τη δημοτικότητα των απαντήσεων της έρευνας.

Ο πρώτος διαγωνιζόμενος που κάνει buzz-in δίνει μια απάντηση. Αν είναι η πιο δημοφιλής απάντηση (με βάση το ποσοστό που έλαβε), η οικογένειά του κερδίζει. Εάν στη δεύτερη ευκαιρία που δίνεται στον αντίπαλο επικρατήσει εκείνος τότε η νίκη είναι δική του. Εάν δεν υπάρχει απάντηση σε κανέναν διαγωνιζόμενο, οι άλλοι οκτώ διαγωνιζόμενοι από κάθε ομάδα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν, ένας κάθε φορά από εναλλασσόμενες πλευρές, έως ότου αποκαλυφθεί μια απάντηση.

Η οικογένεια που κερδίζει σε κάθε γύρο σημειώνει τους συνολικούς πόντους (στην Αμερική είναι ένα δολάριο και πόντος) για όλες τις απαντήσεις που έχουν αποκαλυφθεί. Το μεγάλο έπαθλο για τη νίκη ποικίλλει. Αρχικά το πρώτο έπαθλο είναι στα 5.000 δολάρια, ενώ στον τελικό οι δύο ομάδες διεκδικούν τα 10.000 δολάρια.

Στην ελληνική βερσιόν δεν έχει καθοριστεί το ύψος των δύο επάθλων, όπως και το ποσό για κάθε πόντο.

Δείτε επίσης:

Γιώργος Λεβέντης: Υπέγραψε στον ANT1 – Ο ρόλος του

The post ANT1 – Family Feud: Έρχεται τηλεπαιχνίδι με οικογενειακές κόντρες appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ANT1 – Family Feud, Έρχεται,ANT1 – Family Feud, erchetai