27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ξεκινάει από σήμερα – Όσα θα δούμε

15:20 16/7/2021 - Πηγή: Youfly

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι γεγονός και ξεκινάει από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου. Ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ με πολλή μουσική, πολύ χορό, έκφραση και καλή διάθεση.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Ιουλίου. Όπως ανέφερε η η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα, φέτος στο φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν 31 παραγωγές, οι 18 θα είναι από το εξωτερικό, ενώ οι 13 από την Ελλάδα. Μάλιστα, από τις 18 ομάδες του εξωτερικού, οι 14 θα παρουσιάσουν

πρώτη φορά έργο τους στην Ελλάδα. Από την άλλη, 3 ελληνικές ομάδες θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα του, ενώ ένα από αυτά θα χορέψει πρώτη φορά διά ζώσης ύστερα από την πρώτη τους διαδικτυακή παρουσίαση!

Ποδαρικό στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα κάνει η θεαματική ομάδα ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία, που θα παρουσιάσουν την παράσταση Möbius σε χορογραφία Rachid Ouramdane, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Η Στέγη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Επίσης, για άλλη μια χρονιά η Στέγη συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένα από τα πιο σημαντικά  φεστιβάλ χορού παγκοσμίως, που φέρνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς σύγχρονης χορευτικής σκηνής.

Απόψε, μέσα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, η Στέγη θα παρουσιάσει τέσσερα συμπεριληπτικά ντουέτα υπό τον γενικό τίτλο Mixed Doubles, που δημιούργησαν οι Faizah Grootens (Cornered), Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη (Re-call), Diego Tortelli (Feeling Good) και Roser López Espinosa (Fine Lines) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου Europe Beyond Access.

Το Σάββατο 24 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας οι RootlessRoot αποτίνoυν φόρο τιμής στην ανθρώπινη ύπαρξη και τη μνήμη με το Stones & Bones, που είχε προγραμματιστεί να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2020 στη Στέγη, αλλά αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, παρουσιάστηκε την Πρωτοχρονιά του 2021 στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση και συναντά για πρώτη φορά το ζωντανό κοινό.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας αιωρούμαστε με το Zeppelin Bend της Κατερίνας Ανδρέου που μετεωρίζεται διαρκώς ανάμεσα στη σκληροπυρηνική πειθαρχία του σώματος και στην κοπιώδη αναζήτηση της απόλαυσης. Η πρώτη εκδοχή της παράστασης είχε παρουσιαστεί ως work in progress στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη τον Φεβρουάριο του 2020. 

Το εργαστήριο κινητικής έκφρασης και τα μέτρα προστασίας

Από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου, η χορογράφος Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη και οι χορεύτριες Ειρήνη Κουρούβανη και Βιβή Χριστοδουλοπούλου συντονίζουν ένα εργαστήριο κινητικής έκφρασης και δημιουργίας για άτομα με ή χωρίς αναπηρία, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον χορό. 

Όλες οι παραγωγές υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Εξωστρέφεια της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Τέλος, το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ακολουθεί πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο των αρμόδιων αρχών και τα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας για τους χώρους τέχνης και πολιτισμού, όπως αυτά ορίζονται και προσαρμόζονται διαρκώς από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δείτε επίσης: 

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Πρόγραμμα 19-25 Ιουλίου ΑθήναΚλειστοί χώροι διασκέδασης: Τί ισχύει για εμβολιασμένους και μη

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ξεκινάει από σήμερα – Όσα θα δούμε appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα