Το πρώτο κοινόχρηστο ποδήλατο για ΑμεΑ στην Ελλάδα είναι γεγονός! (video)

Η παρουσίαση του πρώτου σε όλη την Ελλάδα κοινόχρηστου ποδηλάτου για ΑμεΑ έγινε στον ποδηλατόδρομο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Όλα έγιναν όπως προβλέπονται από το πρόγραμμα Change και πρόκειται για μια πρακτική αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό, η οποία προβλέπει τη συμμετοχή

των ΑμεΑ σε μια συλλογική εμπειρία, στη βόλτα με ποδήλατο με κάποιο οικείο τους πρόσωπο (προβλέπεται οδηγός για το ποδήλατο), που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απαγορευτική!

Το ηλεκτρικό αυτό ποδήλατο, ανάλογα με τον φορτιστή που φέρει, μπορεί να προσφέρει αυτονομία 30 χλμ. (μικρός φορτιστής), 60 χλμ. (μεσαίος φορτιστής, όπως αυτός που διαθέτει το συγκεκριμένο ποδήλατο) και 70-100 χλμ. (ο μεγάλος φορτιστής), ενώ η φόρτισή του μπορεί να γίνει και σε ένα συμβατικό, οικιακό ρευματοδότη (πρίζα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποδήλατο θα διατεθεί δωρεάν για διάρκεια ενός έτους στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραπληγικών.

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Γιώργος Αυγουστίδης, περιγράφοντας την εμπειρία του αυτή, εξηγεί: «Οι συγκυρίες που έχουν δημιουργηθεί και με τον Covid-19 μάς οδηγούν ώστε να επιλέξουμε το ποδήλατο και να το αγκαλιάσουμε όλοι. Συγχαρητήρια στο ΑΠΘ και σε όλους τους εταίρους του έργου, που σκέφτηκαν και προσφέρουν ένα δημοφιλές, μεταφορικό μέσο για ΑμεΑ σε κοινόχρηστο χρήση. Ειλικρινά ευχαριστούμε για τα δύο αμαξίδια, που δίνουν τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να βγουν από το σπίτι τους και με τον συνοδό τους να απολαύσουν μια αξιοπρεπή και ασφαλή μετακίνηση με ένα από τα πιο όμορφα μεταφορικά μέσα».

Το πρώτο κοινόχρηστο ποδήλατο για ΑμεΑ στην Ελλάδα είναι γεγονός! (video) - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα