Το TikTok πατάει ευρωπαϊκό έδαφος με επένδυση ύψους 420.000.000 ευρώ στην Ιρλανδία!

Το TikTok, η δημοφιλής εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο που… φλερτάρει με την απαγόρευση στις ΗΠΑ, έκανε γνωστό την Πέμπτη πως πρόκειται να ανοίξει το πρώτο του κέντρο δεδομένων για την ευρωπαϊκή ήπειρο στην Ιρλανδία.

Το TikTok, το οποίο -προς το παρόν- ανήκει στην κινεζική ByteDance, θα επενδύσει στο εν λόγω κέντρο 420.000.000 ευρώ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία

στις αρχές του 2022.

Έως τώρα τα δεδομένα των χρηστών του αποθηκεύονται στις ΗΠΑ και στη Σιγκαπούρη. Η εφαρμογή, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, είναι στο επίκεντρο των οικονομικών και διπλωματικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις στον κινεζικό όμιλο ByteDance προκειμένου να πουλήσει πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου το TikTok στη Microsoft ή σε άλλη αμερικανική εταιρία, διαφορετικά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει στις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το TikTok ότι χρησιμοποιείται από τις μυστικές κινεζικές υπηρεσίες για κατασκοπία. Στελέχη της πλατφόρμας ανέκαθεν αρνούνταν ότι μοιράζονταν δεδομένα με τις κινεζικές Αρχές και ανέφεραν ότι τα κέντρα δεδομένων της βρίσκονται εκτός Κίνας.

Το TikTok πατάει ευρωπαϊκό έδαφος με επένδυση ύψους 420.000.000 ευρώ στην Ιρλανδία! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα