Στην Κίνα η πρώτη… τρισδιάστατη ψηφιακή anchorwoman! (video)

Την πρώτη τρισδιάστατη anchorwoman τεχνητής νοημοσύνης παρουσίασε το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο, αφού «κλωνοποίησε» μία από τις δημοσιογράφους του σταθμού, με τη βοήθεια τεχνολογιών αιχμής!

Η εικονική παρουσιάστρια, πρώτη στον κόσμο σε αυτή τη μορφή, μπορεί να κινείται με άνεση στον χώρο και να παίρνει σύνθετες εκφράσεις προσώπου. Μπορεί ακόμα να αλλάξει ρούχα και χτένισμα, ανάλογα με το ύφος αυτού που καλείται να παρουσιάσει.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Xinhua είχε παρουσιάσει το 2018 τον πρώτο anchorman τεχνητής νοημοσύνης και εν συνεχεία τέσσερις ψηφιακούς παρουσιαστές ειδήσεων

δύο διαστάσεων, πριν λανσάρει το νέο της άβαταρ, ονόματι Σιν Σιαοέι, που βασίστηκε στην εικόνα της δημοσιογράφου Ζάο Γουανγουέι.

Η εικονική παρουσιάστρια θα αναλάβει σε πρώτη φάση να μεταδίδει την επικαιρότητα από το μεγαλύτερο ετήσιο νομοθετικό συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κίνα.

Δείτε την Σιν Σιαοέι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού:

China's Xinhua News Agency and search engine Sogou have debuted the world's first 3D version of an AI news anchor to create a human-like image of AI reading text input. @XHNews @sogouinput pic.twitter.com/4fQoZxqqwL

— Yicai Global 第一财经 (@yicaichina) May 21, 2020

Στην Κίνα η πρώτη… τρισδιάστατη ψηφιακή anchorwoman! (video) - newsbreak.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα