Στη διάθεση των παιδιών 19 παιδικές χαρές, πλήρως ανακατασκευασμένες από το Δήμο Αθηναίων

Δεκαεννέα πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές, παραδίδονται για να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.

Ήδη εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών της πόλης μας αλλά και των οικογενειών τους οι πρώτες δεκαεπτά, ενώ δύο ακόμη αναμένεται να λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για χώρους που έχουν ανακατασκευαστεί εκ βάθρων το τελευταίο διάστημα, από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), έχουν εξοπλιστεί πλήρως και με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, ενώ είναι κατάλληλες

και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Όλες οι παιδικές χαρές που παραδίδονται στο κοινό φυλάσσονται από τον ΟΠΑΝΔΑ, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους φθορά, βανδαλισμός και καταστροφή, υλοποιώντας το Σύστημα Διαχείρισης που διενεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΛΟΤ και την ισχύουσα νομοθεσία και εξασφαλίζει την τήρηση όλων των προϋποθέσεων συντήρησης, φύλαξης, καθαριότητας και προδιαγραφών αξιολόγησης που υποχρεούται να εφαρμόζει ο Δήμος.

Οι 17 παιδικές χαρές που έχουν ήδη παραδοθεί:

Κονοπισοπούλου και Γεννηματά, πλατεία Χαιροπούλου, ΑμπελόκηποιΔήλου και Παπαδοπούλου, απέναντι από το νοσοκομείο Παίδων, ΓουδήΠλατεία Αγίου Θωμά, ΓουδήΛουίζης Ριανκούρ και Γερουλάνου, Πλατεία Σοφίας Βέμπο, ΑμπελόκηποιΓεωργούλα και Παπαχριστοφόρου, λόφος Γιαλούρου, ΠολύγωνοΠλατεία Παλουμπιώτη, ΠολύγωνοΚάλβου και Δέγλερη, ΑμπελόκηποιΜετανείρας & Παρασκευά, Άνω ΚυψέληΣπύρου Πάτση, ΒοτανικόςΠλατεία Πανταζοπούλου, ΚολωνόςΤαϋγέτου, ΓκράβαΟρίων & Ευρυκλείδου, Άνω ΚυψέληΦωτομάρα & Πλατεία Χριστιανουπόλεως, ΚυνοσάργουςΠλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, ΡουφΠανδίωνος & Σάρωνος, ΠατήσιαΜηναΐδη Ιακωβάτων, Κάτω ΠατήσιαΜεγίστης, Κυθήρων & Ανάφης, Αλεπότρυπα (Άνω Κυψέλη)

Οι 2 που παραδίδονται τις επόμενες ημέρες:

Πυθέου & Γεωμέτρου, Κυνοσάργους, Λ. ΛαμπράκηΧριστιανουπόλεως & Θύσσου, Ριζούπολη

«Οι δεκαεννιά ολοκαίνουριες παιδικές χαρές, προφανώς δεν είναι αρκετές, είναι όμως απαραίτητες. Είναι ένα πρώτο βήμα για όλες τις υπόλοιπες. Εκ βάθρων ανακαινισμένες, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και κυρίως ασφαλείς και προσβάσιμες για όλους. Γιατί οι πιο πολύτιμες δράσεις μας απευθύνονται σε αυτούς που δεν μπορούν να τις ζητήσουν», αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι παιδικές χαρές λειτουργούν από Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 08:00 – 22:00. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 3646857.

Στη διάθεση των παιδιών 19 παιδικές χαρές, πλήρως ανακατασκευασμένες από το Δήμο Αθηναίων - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα