Σκόπια: Οριακά νικητής των εκλογών ο Ζάεφ -Χρειάζεται οπωσδήποτε συνασπισμό με τους Αλβανούς για να κυβερνήσει

Με καταμετρημένο σχεδόν το 94% των ψήφων, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εκλογών στα Σκόπια δείχνουν οριακή νίκη του Ζόραν Ζάεφ με 36% για τους Σοσιαλδημοκράτες και λίγο πάνω από 34% για το κεντροδεξιό κόμμα VMRO-DPMNE, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

Το αλβανικό κόμμα έρχεται τρίτο με 11%, ενώ 9% συγκεντρώνουν μαζί άλλα δύο αλβανικά κόμματα. Η εκλογική επιτροπή δεν έχει αναφέρει πόσες έδρες είχαν τα κόμματα στο κοινοβούλιο των

120 εδρών.

Η προσέλευση ήταν 50,8% μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, ποσοστό χαμηλότερο από τις προηγούμενες εκλογές.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε τη νίκη του κόμματός του και υποσχέθηκε γρήγορες μεταρρυθμίσεις για να δώσει νέα ελπίδα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αναζωογονήσει την αποδυναμωμένη οικονομία.

Ο νικητής των εκλογών θα πρέπει πιθανότατα να σχηματίσει συνασπισμό με κόμματα που εκπροσωπούν τη μεγάλη αλβανική μειονότητα στη χώρα.

Η ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων καθυστέρησε λόγω ύποπτης επίθεσης χάκερ. Το περιστατικό επηρέασε τον επίσημο ιστότοπο, μέσω του οποίου τα αποτελέσματα μπορούν να είναι προσβάσιμα γρήγορα στο ίντερνετ, δήλωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, Όλιβερ Ντερκόσκι. Αυτό σημαίνει ότι το κοινό δεν μπορεί να δει τα αποτελέσματα στο Διαδίκτυο.

Σκόπια: Οριακά νικητής των εκλογών ο Ζάεφ -Χρειάζεται οπωσδήποτε συνασπισμό με τους Αλβανούς για να κυβερνήσει - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα