Σαν να μην υπάρχουν οι εκπτώσεις για τις επιχειρήσεις! Τεράστιες οι απώλειες με απογοητευτικά στοιχεία

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Μικρών Επιχειρήσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ).

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο των θερινών εκπτώσεων του 2019 σχεδόν επτά στις δέκα επιχειρήσεις (68%) κατέγραψαν πτώση των πωλήσεων και μόλις το 8% αύξηση. Παράλληλα, στην

ένδυση – υπόδηση οι περισσότερες επιχειρήσεις (72%) σημείωσαν υποχώρηση του κύκλου εργασιών τους σε σχέση με πέρυσι, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος περιορίζεται στις μισές (48%) στα είδη ψυχαγωγίας – επιμορφωτικά είδη.

Οι μικρότερες επιχειρήσεις φαίνεται να επλήγησαν περισσότερο. Ειδικότερα, σχεδόν οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών κάτω των 45.000 ευρώ εμφάνισαν πτώση πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο δεκαπενθήμερο του 2019, έναντι σχεδόν έξι στις δέκα με τζίρο άνω των 45.000 ευρώ.

Σχεδόν έξι στις δέκα επιχειρήσεις (58%) θεωρούν ότι οι πωλήσεις τους κατά το πρώτο 15ήμερο των εκπτώσεων ήταν χειρότερες από ό,τι ανέμειναν. Το παραπάνω εύρημα επιβεβαιώνεται και από τις απαντήσεις για το κόστος προσαρμογής της επιχείρησης στο νέο πλαίσιο λειτουργίας λόγω Covid-19, αφού το 42% δήλωσε ότι το κόστος ήταν μικρό ή μηδαμινό και μόλις το 19% ότι ήταν υψηλό και πολύ υψηλό. Εντούτοις, η αυστηροποίηση των μέτρων από τις 29 Ιουλίου ενδέχεται να πιέσει ανοδικά το σχετικό κόστος.

Τέλος, οι επιχειρήσεις διατηρούν σταθερά αρνητική θέση απέναντι στη λειτουργία τις Κυριακές. Η λειτουργία την Κυριακή 19 Ιουλίου για περισσότερες από τις μισές (53%) επιχειρήσεις δεν επηρέασε τον τζίρο της εκπτωτικής περιόδου, ενώ τέσσερις στις δέκα υποστήριξαν ότι τον επηρεάζει αρνητικά.

Σαν να μην υπάρχουν οι εκπτώσεις για τις επιχειρήσεις! Τεράστιες οι απώλειες με απογοητευτικά στοιχεία - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα