«Προσωπική δέσμευση» του Μητσοτάκη η προστασία των εργαζομένων στον τουρισμό

Να αποσυνδέσει το άνοιγμα των συνόρων και την εισροή τουριστών από την επανάκαμψη της πανδημίας του Covid-19 θέλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με φορείς του τουρισμού στη Ρόδο.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μια εισαγόμενη έξαρση και συμπλήρωσε ότι το λέει μετά λόγου γνώσεως, γιατί γνωρίζει τα στοιχεία. Δυστυχώς προέκυψε από κάποιες αμέλειες, είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όμως δεσμεύτηκε προσωπικά έναντι των εργαζομένων στον τουρισμό και ειδικά των εποχικά εργαζομένων ότι δεν θα μείνουν απροστάτευτοι στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Τόνισε, μάλιστα,

ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση έκανε έναν ορισμό εποχικότητας ώστε να μπορέσει να δώσει πρόσθετες οικονομικές παροχές.

«Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό ειδικά τους εποχικά εργαζόμενους απροστάτευτους στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να διαφυλάξουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται, να προστατεύσουμε το εισόδημα και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο η οποία θέλω να πιστεύω, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι θα είναι μια πολύ διαφορετική περίοδος από την σημερινή».

Από τη Ρόδο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Γέφυρα», την ανταπόκριση στο οποίο χαιρέτισε και τόνισε ότι θεσμοθετήθηκε ένα πρόγραμμα και για τους συνεπείς δανειολήπτες για να αποτραπεί η δημιουργία «κόκκινων» δανείων στο μέλλον. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση και πέρα από τις περιπτώσεις όπου υπάρχει προσημείωση της πρώτης κατοικίας.

Ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει και την κουβέντα που έχει ανοίξει για το Ταμείο Ανάκαμψης και παρατήρησε σχετικά ότι όταν κάνουμε το ταμείο θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της πραγματική απώλειας του εισοδήματος και θα είμαστε έτοιμοι να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να παρέχουμε πρόσθετα εργαλεία στήριξης σε όσους έχουν πληγεί από αυτή την πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα κρίση. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα χρήματα αυτά είναι ίσως η τελευταία μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία που έχουμε να αλλάξουμε συνολικά τη χώρα, να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας, να δώσουμε ένα πράσινο και τεχνολογικό πρόσημο στην ελληνική οικονομία.

«Προσωπική δέσμευση» του Μητσοτάκη η προστασία των εργαζομένων στον τουρισμό - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα