Οι γείτονες κραυγάζουν για την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και μας απειλούν με… πνιγμό

Πολεμικές ιαχές εξαπέλυε ο τουρκικός Τύπος με τα δημοσιεύματα να προβάλλουν την ανυποχώρητη στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ενδεικτικά, το φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν, η «Yeni Safak» έγραφε: «Είμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση», αναφέροντας πως η Άγκυρα «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για σύγκρουση».

Η φιλοκυβερνητική «Hurriyet», από την πλευρά της, έκανε λόγο για «ελληνικό θέατρο στη Μεσόγειο». «Η Τουρκία

δεν υποχώρησε κι έκανε αυτό που είπε. Το Oruc Reis έφτασε στο νοτιοδυτικό άνοιγμα της Κύπρου για να κάνει έρευνες» ανέφερε στο δημοσίευμά της.

Προκαλεί ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων»

Σε ένα ακόμα, απίστευτο εθνικιστικό κρεσέντο ξέσπασε ο εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή την αντίδραση της Αθήνας στην τουρκική παραβατικότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Μπαχτσελί προέβη σε  απειλές κατά της χώρας μας λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως όσοι κάνουν προβοκάτσιες στη θάλασσα τους περιμένει ο πνιγμός.

«Η Ελλάδα έχει εχθρική συμπεριφορά. Αλλά ο τουρκικός λαός δεν αστειεύεται. Όσοι κάνουν προβοκάτσιες στη θάλασσα τους περιμένει ο πνιγμός» δήλωσε μέσω ανακοίνωσης, στην οποία συνέχισε γράφοντας πως «το αποτέλεσμα των προκλήσεων στα χωρικά μας ύδατα είναι η βύθιση, οι κοιλιές των ψαριών, ο βυθός. Κανένας δεν θα μπορέσει να εκδιώξει την Τουρκία από τη Μεσόγειο, να μας εγκλωβίσει στην Ανατολία».

Οι γείτονες κραυγάζουν για την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και μας απειλούν με… πνιγμό - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα