Ο Άδωνις έπεσε «στη λούμπα» των fake news για την Τουλουπάκη

Διασπορά ψευδούς είδησης άνευ προηγουμένου αποτελεί το γεγονός πως πολλές ενημερωτικές διαδικτυακές σελίδες, δημοσίευσαν την περασμένη Πέμπτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την είδηση πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε ομόφωνα απορριπτικό βούλευμα, για την αίτηση που είχε υποβάλει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος της.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι, πως την είδηση, έσπευσε να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό

στο twitter και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προφανώς υιοθετώντάς την. Όμως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο οποίο εισήχθη η αίτηση της κ. Τουλουπάκη στις 21 Ιουλίου, όχι απλά δεν είχε εκδώσει απορριπτικό βούλευμα την στιγμή που διέρρευσε η συγκεκριμένη είδηση, αλλά δεν είχε καν πραγματοποιήσει διάσκεψη για να συζητήσει το θέμα, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, για την πηγή, τη στόχευση και το παρασκήνιο της συγκεκριμένης διαρροής.

Γνωρίζει κάποιος τις αποφάσεις του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών πριν καν τις… πάρει το ίδιο το Συμβούλιο ή απλά έγινε προσπάθεια από συγκεκριμένα κέντρα δημιουργίας εντυπώσεων, σε μία γκεμπελικής υφής προσπάθεια, για την οποία όμως θα γελούσε ακόμη και ο Γκέμπελς.

Η κ. Τουλουπάκη, απεύθυνε σχετική επιστολή στην δικαστική ηγεσία του Αρείου Πάγου, που είναι η πλέον αρμόδια να διερευνήσει τους στόχους αυτής της διαρροής, η οποία δεν τιμά πρώτα απ’ όλα το ίδιο το Συμβούλιο, τις διεργασίες και τις αποφάσεις του.

Να υπενθυμίσουμε, πως η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος της κ. Τουλουπάκη, για τους δικονομικούς χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis, με βάση το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, παρά το γεγονός πως ο -επίσης- αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, στο δικό του πόρισμα είχε προτείνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Στην αίτηση της η κ. Τουλουπάκη, υποστηρίζει πως καθώς το πόρισμα του κ. Σοφουλάκη, κατατέθηκε πρώτο, η υπόθεση είχε στην πραγματικότητα αρχειοθετηθεί. Επομένως, κακώς ασκήθηκε δίωξη, έπειτα από την κατάθεση του πορίσματος του κ. Ζαχαρή, καθώς σύμφωνα με τον Ποινικό κώδικα, για  να ανασυρθεί μία υπόθεση, πρέπει να έχουν προκύψει νέα «πραγματικά περιστατικά».

Ο Άδωνις έπεσε «στη λούμπα» των fake news για την Τουλουπάκη - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα