Νέες «φωτιές» σε Κύθηρα και Μάνη ανάβει το σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο

«Φωτιές» ανάβει στη Μάνη και στα Κύθηρα το ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, που παρέσυρε στον θάνατο 102 ανθρώπους και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Στο εν λόγω ντοκουμέντο, που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και έντονες πολιτικές αντιδράσεις, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος εξηγεί, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των δύο περιοχών, γιατί οι απειλές του προς τον πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσο

έχουν βάση.

Στο σοκαριστικό ηχητικό, το οποίο αποκάλυψε η «Καθημερινή» και οδήγησε στην παρέμβαση εισαγγελέα, ο κ. Ματθαιόπουλος ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά πως «έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (σ.σ.: αρχηγό της Πυροσβεστικής) – Βασιλειάδη (σ.σ.: υπαρχηγό της Πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια».

Σε μια οργισμένη ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης που είδε το νησί του να καίγεται τον Αύγουστο του 2017, κάνει λόγο για «κυνική ομολογία αίσχους, ντροπής, αηδίας, ανηθικότητας, βρομιάς, προμελετημένου εγκλήματος και σύστασης συμμορίας». Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο κατά υπουργών, αρχηγών, επιτελαρχών και τονίζει ότι «θα πάει κόσμος φυλακή για τα 32.000 στρέμματα που κάηκαν στο νησί. Για να μην ξαναγίνει ποτέ αυτό που ζήσαμε. Για την Ελλάδα που ΔΕΝ είναι αυτή που νομίζει ο Ματθαιόπουλος, είναι ΑΛΛΗ… Αυτή που θέλουμε εμείς!».

Κάτι περίεργο συνέβαινε

Να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη σκέφτεται και ο δήμαρχος της Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, ο οποίος τον Ιούλιο του 2017 είδε τις περιοχές Κότρωνα και Σκούταρι να γίνονται στάχτη. «Είχα πει πως κάτι περίεργο συνέβαινε τότε, αλλά τι να το κάνεις, την πλήρωσε για ακόμη μια το δάσος και οι περιουσίες του κόσμου. Εμείς εξετάζουμε το θέμα που έχει προκύψει και θα δούμε πώς θα κινηθούμε», ανέφερε στο newsit.gr.

Ανασύροντας τις οδυνηρές μνήμες από εκείνες τις μαύρες ώρες, στη διάρκεια των οποίων σώθηκε από θαύμα από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το αυτοκίνητό του, ο κ. Ανδρεάκος λέει: «Εκείνο που παρατήρησα εκείνη τη χρονιά, από την πρώτη κιόλας στιγμή, από όπου περνούσα, έβλεπα παρατημένες σωλήνες της Πυροσβεστικής. Αυτό μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, ενώ την επόμενη μέρα διαπίστωσα ότι υπήρχε κόντρα της Πυροσβεστικής με τον τότε υπουργό».

Νέες «φωτιές» σε Κύθηρα και Μάνη ανάβει το σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα