Μάχη με τις φλόγες σε Λέσβο, Ηράκλειο Κρήτης και Κορινθία

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη Λέσβο και στο Ηράκλειο Κρήτης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή να έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Στη Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στο Γεράνειο, η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και σε έκταση με ελαιοκτήματα στη θέση Αγία Τριάδα, στο βουνό μεταξύ του χωριού Αφάλωνα και της Μονής του Αγίου Ραφαήλ και επί τόπου επιχειρούν 19 πυροσβέστες, 4 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου

τμήματος, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Γεράνειο Λέσβου. Κινητοποιήθηκαν 19 #πυροσβέστες, 4 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 21, 2020

Στο Ηράκλειο, από την άλλη, η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στο χωριό Αντισκάρι και άμεσα κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, αποτελούμενη από 26 πυροσβέστες, 8 οχήματα και δυο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο πυρόσβεσης. Σύμφωνα με το Cretalive.gr, οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί και οι φλόγες, που μαίνονται σε πλαγιά, καταστρέφουν και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Αντισκάρι Ηρακλείου Κρήτης. Κινητοποιήθηκαν 26 #πυροσβέστες, 8 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 21, 2020

Και στις δύο περιοχές, πάντως, δεν απειλούνται κατοικήσιμες περιοχές.

Συναγερμός, εξάλλου, σήμανε πριν από λίγη ώρα και για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Ελληνοχώρι του δήμου Βέλου-Βόχας, στο νομό Κορινθίας, όπου άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες, 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

#πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ελληνοχώρι δήμου Βέλου- Βόχας Κιάτου. Κινητοποιήθηκαν 28 #πυροσβέστες, 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 21, 2020

Αυξημένη επιφυλακή

Για την Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς σε περιοχές της Μεγαλονήσου είναι πολύ υψηλός.

⚠️Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα