«Καίγεται» και πάλι η Ατλάντα για τη δολοφονία 27χρονου αφροαμερικανού! Παραιτήθηκε η αρχηγός της Αστυνομίας (video)

Στις φλόγες και πάλι η Ατλάντα μετά τον νέο θάνατο 27χρονου αφροαμερικανού ο οποίος προσπαθούνε να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) ενώ κάποιοι άλλοι έβαλαν φωτιά στο εστιατόριο της αλυσίδας Wendy’s έξω από το οποίο συνέβη το περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο και θεωρείται βέβαιο πως θα πυροδοτήσει νέες διαδηλώσεις,

λίγες εβδομάδες μετά τη δολοφονία από αστυνομικούς του Τζορτζ Φλόιντ.

Η δήμαρχος Κίσα Λανς Μπότομς ανακοίνωσε πως έκανε δεκτή την παραίτηση που της υπέβαλε άμεσα η Έρικα Σιλντς, η αρχηγός της αστυνομίας, εξαιτίας του θανάτου του 27χρονου Ρεϊσάρντ Μπρουκς στον χώρο του Γουέντις όπου περίμενε για να δώσει παραγγελία μέσα στο αυτοκίνητό του αλλά αποκοιμήθηκε.

«Δεν πιστεύω ότι αυτή ήταν δικαιολογημένη χρήση θανατηφόρας βίας και ζητήσαμε να αποταχθεί αμέσως ο αστυνομικός», δήλωσε η δήμαρχος Μπότομς.

Απόταξη και υποχρεωτική άδεια στους δράστες

Ο Κάρλος Κάμπος, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ατλάντας, επιβεβαίωσε πως αποτάχθηκε ήδη το στέλεχός της που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον Μπρουκς. Ο δεύτερος αστυνομικός που συμμετείχε στην αποπειραθείσα σύλληψή του τέθηκε σε αναγκαστική άδεια. Οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δύο αστυνομικών, που είναι αμφότεροι λευκοί.

Η αστυνομία βρήκε τον 27χρονο Rayshard Brooks να κοιμάται στο όχημά του, στο drive-through των Wendy’s στην Ατλάντα των ΗΠΑ, το βράδυ της Παρασκευής, ανέφεραν οι αρχές.

Οι δύο εκδοχές

Επίσης ανέφεραν πως ο άνδρας επιτέθηκε στους αστυνομικούς, αλλά βίντεο από κινητό τηλέφωνο που κυκλοφόρησε τον δείχνει να τρέχει μακριά ενώ η αστυνομία πυροβολεί.

Ο Μπρουκς ήταν πατέρας ενός μικρού κοριτσιού και γιόρταζε τα γενέθλια της κόρης του χθες Σάββατο, ανέφεραν δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια. Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα ότι ήταν πιωμένος και γι’ αυτό τα στελέχη της αποφάσισαν να τον συλλάβουν.

«Καίγεται» και πάλι η Ατλάντα για τη δολοφονία 27χρονου αφροαμερικανού! Παραιτήθηκε η αρχηγός της Αστυνομίας (video) - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα