«Καμπανάκι» από πνευμονολόγο για τον κορωνοϊό: «Έχω άρρωστη 29χρονη στην κλινική. Κανείς δεν είναι άτρωτος»

Δραματική προειδοποίηση να μην παίρνουν αψήφιστα τον κορωνοϊό και να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψη τους τα μέτρα προφύλαξης απευθύνει προς τους νέους η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία Μίνα Γκάκα, ανακοινώνοντας ότι μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται είναι και μία νεαρή γυναίκα, ηλικίας μόλις 29 ετών.

«Έχω 29χρονη άρρωστη στην κλινική. Είναι γεγονός ότι στις αναπνευστικές λοιμώξεις οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς. Όμως, κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε δει να χάνουν τη ζωή τους και νέοι άνθρωποι από γρίπη και πνευμονία» προειδοποίησε

χαρακτηριστικά η πνευμονολόγος.

«Ανεξάρτητα από το ότι ο νεαρότερος οργανισμός ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, κάθε χρόνο χάνουμε πολύ κόσμο από τη γρίπη και δεν είναι όλοι πολύ μεγάλοι» συμπλήρωσε η γιατρός.

Στη συνέχεια η κυρία Γκάκα αναφέρθηκε σε περιπτώσεις νέων ανθρώπων που νοσηλεύονταν χωρίς υποκείμενα νοσήματα, στις οποίες όμως ο ιός γίνεται τοξικότερος ή το ανοσοποιητικό τους δεν είναι τόσο δυνατό: «Δεν πρέπει να τρομάξουμε σε αυτή την περίπτωση, αλλά πρέπει να έχουμε τον νου μας» επεσήμανε.

Δείτε επίσης: Η μικρή Θρακιώτισσα που τραγούδησε περήφανη τον Εθνικό Ύμνο στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)

Παράλληλα η γιατρός αποκάλυψε ότι είναι πλήρεις και οι δύο μονάδες στις οποίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς και ότι εκτός από τις ΜΕΘ στο νοσοκομείο βρίσκονται αρκετοί ασθενείς με κορωνοϊό, χωρίς η κατάστασή τους να θεωρείται κρίσιμη. Μάλιστα, η κυρία Γκάκα επιβεβαίωσε ότι η έλλειψη γεύσης, η ανοσμία και οι γαστρεντερικές διαταραχές μπορούν να θεωρηθούν συμπτώματα του ιού, εφόσον παρουσιάζονται σε έντονο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση η πνευμονολόγος τόνισε ότι η άσκηση, η σωστή διατροφή και η αποφυγή του τσιγάρου είναι ενέργειες που λειτουργούν θετικά στη θωράκιση του οργανισμού μας.

«Καμπανάκι» από πνευμονολόγο για τον κορωνοϊό: «Έχω άρρωστη 29χρονη στην κλινική. Κανείς δεν είναι άτρωτος» via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα