Ιρανικός «εφιάλτης» για τους εχθρούς οι υπόγειες «πυραυλικές πόλεις» στον Περσικό Κόλπο!

Η Τεχεράνη έχει χτίσει πολλές «πυραυλικές πόλεις», τόσο στην ξηρά όσο και υπεράκτια, κατά μήκος της νότιας ακτής της, αποκάλυψε ο αρχηγός του Ναυτικού των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), αποκαλώντας τις εγκαταστάσεις «εφιάλτη» για τους εχθρούς της χώρας.

Το Ιράν χρησιμοποιεί τον όρο «πυραυλικές πόλεις» για να αναφέρεται σε υπόγειες εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύονται όπλα για να προστατευτούν από αεροπορικές επιθέσεις.

Το δίκτυο περιλαμβάνει υπόγεια οχυρά, καθώς και υπεράκτιες πλωτές πλατφόρμες, δήλωσε ο Ναύαρχος Ali Reza Tangsiri. «Το Ιράν έχει δημιουργήσει υπόγειες χερσαίες

και παράκτιες πυραυλικές πόλεις κατά μήκος των ακτών του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν, κάτι που θα αποτελούσε εφιάλτη για τους εχθρούς του Ιράν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tangsiri.

Το IRGC είναι τώρα «παντού» σε αυτά τα νερά – το ναυτικό του έχει κινητοποιήσει 23.000 άτομα και 428 στολίσκους κατά μήκος των νότιων συνόρων, πρόσθεσε ο ναύαρχος. Ο Tangsiri υπαινίχθηκε επίσης τους επικείμενους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και ολοκαίνουργια στρατιωτικά σκάφη «πέρα από τη φαντασία» των εχθρών της χώρας.

Ιρανικός «εφιάλτης» για τους εχθρούς οι υπόγειες «πυραυλικές πόλεις» στον Περσικό Κόλπο! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα