Ιδιοκτήτης νοσοκομείου προσπάθησε να την… κοπανήσει ντυμένος γυναίκα επειδή πουλούσε πλαστά τεστ για covid-19

Οι αρχές του Μπανγκλαντές συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη ενός νοσοκομείου, ο οποίος έχει πουλήσει χιλιάδες ψεύτικα πιστοποιητικά αρνητικού τεστ για τον νέο κορονοϊό σε μετανάστες εργάτες που ποτέ τους δεν έκαναν οι ίδιοι κάποιο τεστ.

Οι αρχές δήλωσαν ότι έπιασαν τον ιδιοκτήτη του νοσοκομείου την Τετάρτη προσπαθώντας να γλιστρήσει πέρα από τα σύνορα στην Ινδία μεταμφιεσμένος ως γυναίκα. Οι

αστυνομικοί είπαν ότι όταν συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη, έναν άντρα που ταυτοποίησαν ως τον Μοχάμεντ Σαχέντ, με μακρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος φορούσε μια μαύρη μπούρκα που τον κάλυπτε από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι αρχές του Μπαγκλαντές ένωσαν μαζί τα κομμάτια του παζλ και κατάλαβαν το τι συνέβη: Το νοσοκομείο του κ. Σαχέντ στη Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, είχε πουλήσει χιλιάδες ψεύτικα πιστοποιητικά κορονιϊού στη τιμή των 59 δολαρίων ανά τεμάχιο που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος είναι αρνητικός αναφορικά με τον κορονοϊό, δήλωσαν οι αρχές του Μπανγκλαντές.

Υπάρχει μια τεράστια αγορά για αυτά τα πιστοποιητικά μεταξύ των μεταναστών εργατών από το Μπαγκλαντές που είναι απελπισμένοι να επιστρέψουν στην εργασία τους στην Ευρώπη, κάνοντας δουλειές όπως υπάλληλοι καθαριότητας, μικροπωλητές του δρόμου και λάντζα σε εστιατόρια. Πολλοί εργάτες του Μπαγκλαντές έχουν πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία, όπου είπαν ότι οι εργοδότες απαιτούσαν τέτοια πιστοποιητικά πριν τους επιτρέψουν να επιστρέψουν στη δουλειά. Η ευρεία χρήση πλαστών πιστοποιητικών Covid-19 υπήρξε «τεράστιο πλήγμα για την εικόνα της χώρας μας», δήλωσε ο Ομπαϊντούλ Κουαντέρ υπουργός της κυβέρνησης του Μπαγκλαντές.

Το Μπανγκλαντές είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ασίας. Εκατομμύρια άνθρωποι απο το Μπανγκλαντές εργάζονται στο εξωτερικό, στέλνοντας δισεκατομμύρια δολάρια πίσω στη πατρίδα τους, ενισχύοντας σημαντικά την οικονομία της χώρας τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, πολλοί εργαζόμενοι που είχαν επιστρέψει στο Μπαγκλαντές για ένα μικρό διάλειμμα βρέθηκαν αποκομμένοι από την εργασία τους στο εξωτερικό και ήταν απελπισμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράτζα, διέταξε την αναστολή όλων των πτήσεων από το Μπαγκλαντές, αφού τουλάχιστον 37 επιβάτες από το Μπαγκλαντές έφτασαν στη Ρώμη και είχαν θετικό αποτέλεσμα στο τεστ για το Covid-19, σύμφωνα με την Agence France-Presse. Την περασμένη εβδομάδα, η Ιταλία έδιωξε 168 μετανάστες από το Μπανγκλαντές που είχαν φτάσει σε αεροδρόμια στη Ρώμη και στο Μιλάνο, επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Ιδιοκτήτης νοσοκομείου προσπάθησε να την… κοπανήσει ντυμένος γυναίκα επειδή πουλούσε πλαστά τεστ για covid-19 - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα