Η «Θάλεια» έκανε αισθητή την παρουσία της – Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία, εν ονόματι «Θάλεια», για την οποία έχει ενημερώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έχει κάνει από σήμερα, ήδη αισθητή την παρουσία της.

Κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες φανερώνονται κυρίως στα Κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά της χώρας.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, οι καταιγίδες θα συνοδεύονται με από έντονους κεραυνούς.

Στους παρακάτω χάρτες είναι εμφανή τα σημεία που θα πλήξει σήμερα η κακοκαιρία.

Από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου, σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στην

ήπειρο και την Κεντρική Μακεδονία και σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών φαίνεται ότι  θα επεκταθούν από το μεσημέρι, στη Θεσσαλία, στην Κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα, και ενδεχομένως στο Βόρειο Ιόνιο και στη Βόρεια Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση καιρού αναφέρει:

«Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν:

Την Πέμπτη (06-08-2020)

Τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (09-08-2020) κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες».

Από χθες το απόγευμα είχαν παρουσιαστεί έντονες βροχοπτώσεις, έντονη κεραυνική δραστηριότητα και χαλάζι στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα, αυτά τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα όπως με την ηλεκτροδότηση αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη, έχουν αποκατασταθεί.

Ο κ. Στεργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων είπε χαρακτηριστικά: «δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα, έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα εκτεταμένους καθαρισμούς σε ρέματα». Αναφερόμενος στη συσσώρευση υδάτων που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο τούνελ της περιφερειακής οδού και στην περιοχή Βιοκαρπέτ, είπε: «με μηχανήματα έργου και αντλητικά αποκαταστάθηκαν αυτά τα σημεία, μέσα στη νύχτα»

Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία στις σήραγγες του Πλαταμώνα, στα δύο ρεύματα της ΠΑΘΕ.

Σε επιφυλακή αρμόδιες υπηρεσίες καθώς όπως φαίνεται η «Θάλεια» ήρθε για να μείνει τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο. Από χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, καθώς δέχτηκε κλήσεις για κοπές δέντρων και άντληση υδάτων από τις περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Θερμαϊκού, Βέροιας και Κασσάνδρας και τη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Στεργιάδης δήλωσε: «Είμαστε σε επιφυλακή, σήμερα θέλει προσοχή σε Πιερία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη»

Η «Θάλεια» έκανε αισθητή την παρουσία της – Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα