Η Αρλέτα θα «ζει» για πάντα στα Εξάρχεια, με το γλυπτό που φτιάχτηκε στη μνήμη της

Η Αρλέτα… επέστρεψε στη γειτονιά της! Τρία χρόνια από εκείνο το αυγουστιάτικο απόγευμα του 2017, όταν η 72χρονη αγαπητή τραγουδοποιός άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από μήνες νοσηλείας, οι φίλοι της έδωσαν το «παρών» στα αποκαλυπτήρια του (περίεργου ομολογουμένως) γλυπτού που φτιάχτηκε στη μνήμη της.

Το έργο φιλοτέχνησε ο Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης και συμφοιτητής της στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ τα έξοδα κάλυψε η καλή της φίλη Άννα Σταματοπούλου, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Το πέτρινο γλυπτό στήθηκε

στα Εξάρχεια απέναντι από το πατρικό της σπίτι, στην περιοχή που η ίδια αγαπούσε με πάθος και αποκαλούσε πατρίδα της: «Αν τα Εξάρχεια ήταν λιμάνι/ θα ‘χα πνιγεί, θα ‘χα πεθάνει/θα ‘ταν το σπίτι μου ένα πλοίο/στην άγρια νύχτα και στο κρύο…» τραγουδούσε άλλωστε χαρακτηριστικά η ίδια την εποχή που μεσουρανούσε στις μπουάτ. Έτσι, στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου, η γειτονιά «μύρισε» αγάπη, μνήμες, μελωδίες και τραγούδια που αγάπησε όλη η Ελλάδα.

Στη συγκινητική τελετή, Χρήστος Θηβαίος, Λάκης Παπαδόπουλος και Γιώργης Χριστοδούλου ερμήνευσαν τα κομμάτια της ζωής της, όλα όσα τη θυμίζουν, όλα όσα την έκαναν αγαπητή και δημοφιλή στο κοινό της, που την ακολούθησε πιστά για χρόνια. Για την Αρλέτα της εποχής των μπουάτ, της κυρίας των τεχνών και του πενταγράμμου, για το κορίτσι με το αντισυμβατικό πνεύμα μίλησε ο ραδιοφωνικός παραγωγός και μουσικοκριτικός Γιώργος Τσάμπρας.

Το γλυπτό που βρίσκεται πλέον στην αγαπημένη γειτονιά της τραγουδοποιού με το μότο «Πατρίδα μου τα Εξάρχεια 1945-2017» θα θυμίζει σε όσους περνούν από εκεί την Αρλέτα που αγάπησαν όλοι.

Δείτε επίσης: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο σκηνοθέτης του Batman, Τζόελ Σουμάχερ (video)

Η Αρλέτα θα «ζει» για πάντα στα Εξάρχεια, με το γλυπτό που φτιάχτηκε στη μνήμη της - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα