Απαγορεύουν 3 έως 6 μήνες την κυκλοφορία Ι.Χ. στο κέντρο λόγω… κορωνοϊού

Σύγχυση προκάλεσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για απαγόρευση οχημάτων στο κέντρο ως μέτρο πρόληψης του κορωνοϊού με πρόστιμο 150 ευρώ! Όλως τυχαίως βέβαια, την ίδια περίοδο ξεκινούν τα έργα για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Στην ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης,

αναφέρεται ότι «λόγω αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και οι οποίοι επιβάλλουν, ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, τον περιορισμό κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την αύξηση του χώρου για τη μετακίνηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπια μέσα μετακίνησης στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας».

Οι περιοχές που θα πέφτουν πρόστιμα για όσους μετακινούνται χωρίς να τηρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις αφορά τις  οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της. Ωστόσο, οι περιοχές αυτές συγκαταλέγονται στο έργο για την ανάπλαση της Αθήνας

Ποιοι εξαιρούνται

Από τον περιορισμό «εξαιρούνται μέλη της κυβέρνησης, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Ειδικοί Γραμματείς και Υπηρεσιακοί Γραμματείς, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους». 

Επιπλέον επιτρέπονται:

μετακινήσεις οχημάτων μονίμων κατοίκων της περιοχής,μετακινήσεις οχημάτων από και προς πάρκινγκ που λειτουργούν στην περιοχή,μετακινήσεις επαγγελματικών οχημάτων (TAXI) μόνο για επιβίβαση ή αποβίβασητα μέσα μεταφοράς.

Όλοι όσοι μετακινούνται πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο. 

Τα μέτρα αναφέρεται ότι ισχύουν για χρονικό διάστημα 3 μηνών ενώ δίδεται η δυνατότητα παράτασης για άλλους 3 μήνες, κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Απαγορεύουν 3 έως 6 μήνες την κυκλοφορία Ι.Χ. στο κέντρο λόγω… κορωνοϊού - newsbreak.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα