Αυτοψία Ιερώνυμου – Πατούλη στα ιστορικά κτήρια της Εκκλησίας της Δεινοκράτους, που ανακαινίζονται

Την ριζική ανακαίνιση τριών ιστορικών κτηρίων της Εκκλησίας στην οδό Δεινοκράτους στο κέντρο της Αθήνας έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκαν το χώρο, ώστε να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών και τον χρόνο υλοποίησης του έργου.

Τα επτά από τα δεκατέσσερα

κτήρια που βρίσκονται στον χώρο έχουν χαρακτηριστεί επισήμως διατηρητέα και μνημεία και τρία από αυτά έχει αναλάβει η Περιφέρεια να τα ανακαινίσει και να τα παραδώσει μέχρι τέλος του έτους, άρτια εξοπλισμένα για χρήση. Στις δομές αυτές θα στεγαστούν η βιβλιοθήκη της Εκκλησίας και το ιστορικό αρχείο, ενώ θα δημιουργηθούν εκθεσιακός χώρος και αίθουσα εκδηλώσεων.

Τα κτήρια χτίστηκαν το 1877 σε οικόπεδο που παραχώρησε η Εκκλησία και τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν ως εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ από το 1970 επανήλθαν στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, και για την λειτουργία του εκκλησιαστικού λυκείου.

Οι ειδικοί συνεργάτες ενημέρωσαν τους δύο άντρες ότι πρόκειται να δημιουργηθεί μία όαση στο κέντρο της Αθήνας, αφού, εκτός από την αναπαλαίωση των κτηρίων, θα διαμορφωθεί ανάλογα και ο περιβάλλοντας χώρος, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία πρασίνου.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Περιφερειάρχης έκαναν λόγο για σημαντική συνεργασία, η οποία θα προσφέρει στην Εκκλησία, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Αυτοψία Ιερώνυμου – Πατούλη στα ιστορικά κτήρια της Εκκλησίας της Δεινοκράτους, που ανακαινίζονται - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα