Βρήκαν τη γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στην Κυψέλη

Βρήκαν τη γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στην Κυψέλη.

Την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε ως αποτέλεσμα η μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσία. Όπως όλα δείχνουν μέλη της οργάνωσης είναι τρία άτομα τα οποία έχουν συλληφθεί ενώ το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκε η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης στην περιοχή της Κυψέλης.

Όλος ο οπλισμός της οργάνωσης φυλασσόταν εκεί, μέχρι πριν μερικές ημέρες, όταν και μεταφέρθηκε στο διαμέρισμα του Χολαργού. Στο διαμέρισμα, το οποίο είχε νοικιαστεί από άτομο το οποίο αναζητείται, βρέθηκαν

στικάκια υπολογιστή, ένα ηλεκτρονικός υπολογιστής, λέιζερ φακοί και σπαθιά. Όλα τα ευρήματα μεταφέρονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να ελεγχθούν για αποτυπώματα.

Η εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας η οποία ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη. Εχουν πραγματοποιηθεί δεκατρείς κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά δεκαπέντε άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.

Οι τρεις συλληφθέντες θεωρείται πως είναι μέλη της οργάνωσης με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στα ίχνη τους μετά από ληστεία σε κατάστημα παιγνίων στον Χολαργό.

Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε φυλακιστεί το 2010 όταν κατηγορήθηκε ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Παράλληλα, αναζητείται ένα ακόμα άτομο που κατά πληροφορίες είναι γνώριμος τον αρχών για τη δράση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Να σημειωθεί πως η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα είναι η οργάνωση που κρύβεται πίσω από την επίθεση με χειροβομβίδα κατά της γαλλικής πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας ενώ κατά το παρελθόν έχουν ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών.

Να σημειωθεί πως το μοιραίο λάθος της οργάνωσης φέρεται να έγινε κατά τη ληστεία στο Χολαργό όταν από λάθος εκπυρσοκρότησε το όπλο των δραστών και από την εξέταση της βολίδας που βρέθηκε διαπιστώθηκε πως το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα