Βρετανία: Στο «πορτοκαλί» η Ελλάδα - Τρία τεστ και δέκα μέρες καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ για την Covid-19.

Η Βρετανία πήρε πίσω τους

περιορισμούς στα ταξίδια και εξέδωσε λίστες, σχετικά με τις χώρες που είναι ασφαλείς για τους τουρίστες εν μέσω πανδημίας.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε πως στις 17 Μαΐου θα αρθεί η απαγόρευση για διεθνή ταξίδια αναψυχής, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα τις σχετικές λίστες.

Στο «πράσινο» υπάγονται μόνο λίγες χώρες και είναι οι εξής: Πορτογαλία (μαζί με Αζόρες και Μαδέιρα), Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Φερόες νήσοι, και νησιά Φώκλαντ.

Οι ταξιδιώτες λοιπόν έχουν την υποχρέωση μόνο για δύο διαγνωστικά τεστ πριν και μετά την επιστροφή στη Βρετανία, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Ωστόσο, στην πορτοκαλί κατηγορία μαζί με την Κύπρο μπαίνει η Ελλάδα για τους Βρετανούς, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία ενώ τελικά δεν μπήκαν στην πράσινη λίστα ούτε ορισμένα νησιά της χώρας μας όπως είχαν μεταδώσει τις προηγούμενες ημέρες βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Βρετανοί τουρίστες, λοιπόν, που θα επιστρέφουν από την Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και σε δύο ακόμα μοριακά τεστ τη δεύτερη και όγδοη ημέρα από την άφιξη.

Θα έχουν επίσης την υποχρέωση απομόνωσης για δέκα ημέρες κατ’ οίκον. Η απομόνωση θα μπορεί να λήγει νωρίτερα αν ένα πρόσθετο τεστ την πέμπτη ημέρα από την άφιξη βγεί αρνητικό.

Κατά τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών οι συγκεκριμένες λίστες θα επαναξιολογούνται κάθε τρεις εβδομάδες, ενώ ανακοίνωσε τις χώρες που είναι στο κόκκινο, δηλαδή σε λίστα υψίστης επικινδυνότητας.

Μάλιστα τρεις χώρες που σήμερα βρίσκονται στην «πορτοκαλί» κατηγορία, η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Νεπάλ, θα μετακινηθούν στην «κόκκινη» από την Τετάρτη, 12 Μαΐου.

ΒΡΕΤΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΤΑΞΙΔΙΑΤΟΥΡΙΣΤΕΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Ελλάδα,vretania, ellada