Βόλος: Σκηνές αποκάλυψης και νέο σφυροκόπημα - Τρομάζουν οι δορυφορικοί χάρτες για τις επόμενες ώρες (Βίντεο - Εικόνες)

Η κακοκαιρία Elias θα συνεχίσει να σφυροκοπά τη Μαγνησία και ιδιαίτερα το Βόλο όλη τη νύχτα. Βροχή τα «112». Τεράστια η ανησυχία στην περιοχή της Μαγνησίας και ιδιαίτερα στο Βόλο που δέχεται ασταμάτητα το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Elias. Προτόγνωρες καταστάσεις με τον Σάκη Αρναούτγολου να γράφει το βράδυ της…

Σε ετοιμότητα και ο Στρατός

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας «Elias» στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, της Λαμίας και της Εύβοιας σε πλήρη συντονισμό με την Πολιτική Προστασία,

βρίσκονται οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις διαθέτοντας προσωπικό και μέσα.

Συγκεκριμένα, έχουν διαθέσει 831 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων 70 άτομα της Ζ' ΜΑΚ και 120 άτομα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στη Θεσσαλία, 24 άτομα στην περιοχή της Λαμίας και 17 άτομα στις Ροβιές Εύβοιας.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί δέκα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), εκ των οποίων 7 στην Θεσσαλία, 1 στην Λαμία και 2 στις Ροβιές Εύβοιας, 44 οχήματα γενικής χρήσης (37 στην Θεσσαλία, 5 στη Λαμία και 2 στις Ροβιές Εύβοιας), 3 ειδικά οχήματα με εξοπλισμό απολύμανσης, 68 μηχανήματα έργου, 2 γέφυρες Bailey σε Καλά Νερά Μαγνησίας και Στουρναραίικα Τρικάλων, δύο γεννήτριες, 61 λέμβοι (46 στην Θεσσαλία και 15 στη Λαμία), έξι λεωφορεία, ένα όχημα περισυλλογής (Leo Standard), ένα μηχάνημα εξυγίανσης ύδατος και τέσσερις φωτιστικοί πύργοι.

Ακόμη, έχουν διατεθεί έκτα ελικόπτερα Huey, ένα Chinook στην 110 Πτέρυγα Μάχης, ένα S-70, ένα Super Puma και ένα ΑΒ-205 στην 111 Πτέρυγα Μάχης ενώ ένα αρματαγωγό βρίσκεται στο λιμάνι του Βόλου.

Παραμένουν σε ετοιμότητα διάθεσης τα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, Μαλακίου, Λεπτοκαρυάς και το ΚΕΔΑ Σκοτίνας για φιλοξενία πληγέντων.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο του διατιθέμενου προσωπικού πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω ως απαιτηθεί και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το σύνολο των τμημάτων «Ξενοκράτης» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης εντός στρατοπέδων στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας και στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης αλλά και 70 άτομα της Ζ' ΜΑΚ με 14 λέμβους.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται ακόμη 61 οχήματα γενικής χρήσης, 29 μηχανήματα έργου, έντεκα γεννήτριες, 14 λεωφορεία, δύο οχήματα περισυλλογής, έξι πυροσβεστικά, τέσσερα υδροφόρα οχήματα, τέσσερα οχήματα μεταφοράς λυμάτων, δύο συγκροτήματα άντλησης αλλά και δέκα οχήματα Υγειονομικού.

Από ιπτάμενα μέσα, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί ένα ελικόπτερο Chinook και ένα Super Puma ενώ από μέσα του Πολεμικού Ναυτικού μια φρεγάτα βρίσκεται στην Κάρυστο ενώ ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Δείτε φωτογραφίες:

Σε επιφυλακή πάντως βρίσκονται οι αρχές και σε Βόρεια Εύβοια, Θεσσαλία και Φθιώτιδα με το «112» να έχει πάρει... φωτιά.

Ειδικότερα, οι οικισμοί Αρμένιο και Νίκη στη Λάρισα εκκενώθηκαν, την Τετάρτη (27/09), εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias που πλήττει τη Θεσσαλία.

Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας που εστάλη στους κατοίκους των εν λόγω οικισμών, μέσω του 112, έγραφε τα εξής: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αρμένι και Νίκη, απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας - Βόλου λόγω πλημμυρικών φαινομένων».

{https://twitter.com/112Greece/status/1707120949559017806}

Εκκενώθηκε και ο Αμπελώνας στον Παλαμά Καρδίτσας

Στο έλεος της κακοκαιρίας Elias βρίσκεται η Καρδίτσα και έτσι, την Τετάρτη (27/09), αποφασίστηκε η εκκένωση του οικισμού Αμπελώνα προς την Ιτέα Καρδίτσας γι' αυτό και εστάλη αντίστοιχο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, στους κατοίκους της περιοχής.

Eιδικότερα, το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112, έγραφε τα εξής: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αμπελώνα του Δήμου Παλαμά, απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

{https://twitter.com/112Greece/status/1707107321594122540}

Κλειστά σχολεία και στον Δήμο Παλαμά έως την Παρασκευή (29/09)

Τα σχολεία στον Δήμο Παλαμά τελικώς θα παραμείνουυν κλειστά και τις επόμενες ημέρες (Πέμπτη 28/09 και Παρασκευή 29/09), σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Παλαμά το βράδυ της Τετάρτης (27/09).

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα karditsalive.net, η συνεχόμενη βροχόπτωση δημιουργεί εκ νέου προβλήματα και σοβαρές ανησυχίες στην περιοχή, ενώ έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός του Αμπελώνα. Μάλιστα, οι υπόλοιποι κάτοικοι κοινοτήτων του Δήμου Παλαμά θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα αν απαιτηθεί να εγκαταλείψουν προς τα σημεία συγκέντρωσης που έχουν γνωστοποιηθεί ήδη.

Προληπτική εκκένωση 4 χωριών στα Φάρσαλα

Τέσσερα χωριά στα Φάρσαλα εκκενώνονται προληπτικά, την Τετάρτη (27/09), εν μέσω της κακοκαιρίας Elias, και πρόκειται για τους οικισμούς Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Υπέρεια και Πυργάκια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι οικισμοί Μεγάλο Ευύδριο, Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια και Πυργάκια που διοικητικά ανήκουν στον Δήμο Φαρσάλων, εκκενώνονται προληπτικά.

Εκκενώθηκαν Πετρίλια και Σοφιάδα στη Φθιώτιδα

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, μέσω του 112, εστάλη, την Τετάρτη (27/09), στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα στη Φθιώτιδα προκειμένου να απομακρυνθούν λόγω πλημμυρικών φαινομένων, τα οποία προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Elias.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα απομακρυνθείτε προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112.

{https://twitter.com/112Greece/status/1707093871363064139}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλος, Εικόνες, - Τρομάζουν, Βίντεο - Εικόνες,volos, eikones, - tromazoun, vinteo - eikones