Βαρύ κλίμα για τον Αντώνη Διαματάρη, πληροφορίες για «καρατόμηση»

Με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης φέρεται να βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr.

 

Από το πρωί στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξετάζουν τα δεδομένα, ενώ έχει γίνει επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα ομογένειας, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, πληροφορίες αναφέρουν πως το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον υφυπουργό και πρώην εκδότη του Εθνικού Κήρυκα, δεδομένου και του πρόσφατου κρούσματος

αναξιοκρατίας με τον διορισμό του 82χρονου πρώην πολιτευτή στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το θέμα «σήκωσε»με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ από νωρίς το πρωί, ζητώντας να παρουσιάσει το πτυχίο του από το Columbia ή να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ παρουσιάζουν στοιχεία που αμφισβητούν το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη. Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!», αναφέρει η ανακοίνωση και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις και δημοσιοποίηση του πτυχίου που αμφισβητείται:

«Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της ιστοσελίδας kalami.us, η οποία δημοσιεύει μια φωτογραφία που φέρεται να είναι η απάντηση του Πανεπιστημίου Columbia σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη.

Το πανεπιστήμιο φέρεται να απαντά πως ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει μόνο εγγραφή (enrollement only) στο Πανεπιστήμιο και δεν έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα