Βάρη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την εκτέλεση στην ταβέρνα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο, όπως αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ για τη δολοφονική επίθεση στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα», στα «Βλάχικα» της Βάρης. Το πρωτοφανές για τα εγχώρια αστυνομικά χρονικά περιστατικό στην ταβέρνα της Βάρης, το απόγευμα της Κυριακής.

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα και άνοιξαν πυρ μπροστά σε οικογένειες και παρέες που έτρωγαν. Δύο άνδρες θαμώνες έπεσαν θανάσιμα τραυματισμένοι, ενώ εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η γυναίκα του ενός.

Τα δύο

άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ και Στέβαν και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Το χρονικό της εκτέλεσης στη Βάρη

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο κέντρο φορώντας μαύρες κουκούλες και άνοιξαν πυρ κατά ανδρών που έτρωγαν με τις οικογένειές τους. Δύο άνδρες εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους αλλοδαπούς οι οποίοι έτρωγαν με τα παιδιά τους. Συγεκριμένα, στο τραπέζι γευμάτιζαν δύο ζευγάρια με δύο παιδιά.

Αμέσως μετά τα πυρά ο ένας κατέληξε στην καρέκλα και ο δεύτερος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά κατέληξε στο νοσοκομείο.

Θύμα των πυροβολισμών και μια γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Νωρίτερα, οι τρεις άνθρωποι που δέχθηκαν τα πυρά μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας.

Οι δράστες διέφυγαν, με αυτοκίνητο, από το σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε το άγριο φονικό με δράστες τέσσερις ενόπλους και θύματα δύο άνδρες, έναν Σλοβένο και έναν Μαυροβούνιο.

«Μπήκαν μέσα και πυροβολήσαν δύο άτομα. Ήρθε και τους πήρε το ασθενοφόρο. Τους πυροβολήσαν στο κεφάλι. Τέσσερα άτομα μπήκανε. Τρώγανε με τα παιδιά, την οικογένειά τους και τους πυροβολήσανε» ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στο Open.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στην ταβέρνα και κατευθύνθηκαν στο τραπέζι όπου έτρωγαν τα δύο θύματα μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Ήταν συνολικά επτά άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα