Τζέιμς Ντιν: Σε ταινία 64 χρόνια μετά τον θάνατό του

Τζέιμς Ντιν: Σε ταινία 64 χρόνια μετά τον θάνατό του - Χάρη στην τεχνολογία CGI.

Ο Τζέιμς Ντιν πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Σεπτέμβριο του 1955, σε ηλικία 24 ετών και  πάνω στην ακμή της επιτυχίας του - είχε κάνει μόνο τρεις ταινίες αλλά έμεινε στην ιστορία ως ο αιώνιος οργισμένος έφηβος, το πολιτιστικό είδωλο της εφηβικής επανάστασης και της κοινωνικής αποξένωσης, χάρη στην πιο διάσημη ταινία του, Επαναστάτης Χωρίς Αιτία (1955). 

Τώρα, 60

χρόνια μετά τον θάνατό του, ο θρυλικός ηθοποιός θα εμφανιστεί σε μια νέα ταινία -την τέταρτη της καριέρας του- χάρη στην τεχνολογία CGI.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, στην επερχόμενη δραματική ταινία δράσης Finding Jack, που διαδραματίζεται στην εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, θα εμφανιστεί ο Τζέιμς Ντιν σε δευτερεύοντα ρόλο με τη βοήθεια των σύγχρονων εφέ υπολογιστή.

Η εικόνα παραγόμενη από υπολογιστή (Computer-generated Imagery - CGI) θα εμφανίσει τον Ντιν στον χαρακτήρα του Rogan. 

{https://twitter.com/THR/status/1192096571401355269}

Η ταινία έχει θέμα την εγκατάλειψη περισσότερων από 10.000 στρατιωτικών σκύλων στο Βιετνάμ στο τέλος του πολέμου.

Η καναδική εταιρεία οπτικών εφέ VFX Imagine Engine και η νοτιοαφρικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα, VFX MOI Worldwide ανέλαβαν να επαναδημιουργήσουν «μια ρεαλιστική έκδοση του Τζέιμς Ντιν», με την άδεια της οικογένειας του ηθοποιού.

«Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που η οικογένειά του μας στηρίζει και θα λάβουμε κάθε προφύλαξη για να εξασφαλίσουμε ότι η κληρονομιά του ως ένα από τα πιο επικά αστέρια του κινηματογράφου μέχρι σήμερα, θα διατηρηθεί σταθερά άθικτη» πρόσθεσε. 

«Η οικογένεια τη θεωρεί ως την τέταρτη ταινία του, ένα κινηματογραφικό έργο που ποτέ δεν πρόλαβε να κάνει. Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τους θαυμαστές του απογοητευμένους».

Keywords
Τυχαία Θέματα