Τουρκικά ΜΜΕ: Προβοκάτσια η εγκατάσταση των γερμανικών Marder στη Δυτική Θράκη

Το τουρικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Globlal χαρακτήρισε ως προβοκάτσια την παρουσία των γερμανικών τεθωρακισμένων στη Δυτική Θράκη, όπου υπάρχει η πυκνή παρουσία της «τουρκικής μειονότητας».Ως προβοκάτσια χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την εγκατάσταση των 6 γερμανικών Marder που έφτασαν στην Ελλάδα στην περιοχή της Δυτικής Θράκης. «Έξι από τα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχωρεί η Γερμανία…

Hurriyet:
Στη Δυτική Θράκη ζουν πολλοί… Τούρκοι

Στο ίδιο μήκος κύματος και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, η οποία στο δημοσίευμά της με τίτλο: «Γερμανικά τεθωρακισμένα στη Δυτική Θράκη, ελληνικά άρματα μάχης στην Ουκρανία», δεν παραλείπει να κάνει αναφορά σε «Τούρκους» που ζουν στην «Δυτική Θράκη», όπως αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι, «στο πλαίσιο της προμήθειας όπλων ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία (από την Ελλάδα), η Γερμανία δωρίζει ως αντάλλαγμα 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην Ελλάδα», ενώ σημειώνεται ότι «τα πρώτα 6 από αυτά έφτασαν ήδη. Η Ελλάδα θα στείλει τα σοβιετικά τανκς της στην Ουκρανία».

Και προσθέτει: «Ο Έλληνας υπουργός ισχυρίστηκε ότι ανταλλάσσουν παλιό στρατιωτικό εξοπλισμό με νεότερο. (…) Η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder1A3 από τη Γερμανία, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής που επιτεύχθηκε το Μάιο. Σε αντάλλαγμα, θα στείλει 40 σοβιετικής κατασκευής αμφίβια οχήματα μάχης BMP-1 στην Ουκρανία».

Το ενδιαφέρον σημείο για την τουρκική πλευρά είναι βεβαίως η Θράκη και η μουσουλμανική μειονότητα που ζει εκεί, την οποία, για μία ακόμη φορά, αποκαλεί «Τούρκους».

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Γενικού Επιτελείου», γράφει η ελεγχόμενη από το καθεστώς Ερντογάν Hurriyet, «τα γερμανικά τεθωρακισμένα μάχης θα σταλούν στις στρατιωτικές μονάδες του Σώματος που εδρεύει στην πόλη Ξάνθη της Δυτικής Θράκης, όπου ζουν πολλοί Τούρκοι».

Και προσθέτει: «Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από τη Γερμανία αναμένεται να συμμετάσχουν σε στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου, με αφορμή την ελληνική εθνική εορτή. Η Ελλάδα έχει στείλει προηγουμένως τουφέκια Καλάσνικοφ, εκτοξευτές ρουκετών RPG-18 και άλλα πυρομαχικά στην Ουκρανία. Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι εστάλησαν 10.000-20.000 καλάσνικοφ, τα οποία είχαν κατασχεθεί σε διάφορες επιχειρήσεις στη χώρα από το 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα