Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για τρεις νέους θανάτους στη δομή ΑμΕΑ

Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δομή ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη. Μία μητέρα φιλοξενούμενου κατήγγειλε ότι υπήρξαν ακόμα τρεις θάνατοι ατόμων που διέμεναν εκεί.Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δομή των ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη,
όπου διαπιστώθηκαν – όπως αναφέρει έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – αποκρύψεις θανάτων, ακόμα και βασανιστήρια. Τα παραπάνω έρχεται…

Ο θάνατος του Πάρη και τα βασανιστήρια

Η Ολυμπία Κόρδα, Πρόεδρος σωματείου γονέων και κηδεμόνων του ιδρύματος τόνισε, πριν από ένα 24ωρο, στον ΑΝΤ1: «Η κακοποίηση του Πάρη από εργαζόμενο που κατέληξε το παιδί... Αυτά εμείς τα μάθαμε τυχαία και τα καταγγείλαμε, ένα δεύτερο περιστατικό, ένας περιθαλπόμενος δραπέτευσε από το ίδρυμα που είναι στην Πυλαία και βρέθηκε στην Καλαμαριά ξυπόλητο και χαμένο και το βρήκε η αστυνομία και το τρίτο περιστατικό ένας υπάλληλος, εδώ μιλάμε για κακοποίηση, ένας υπάλληλος εκεί επειδή ο περιθαλπτομενος έπαιζε με το..., το πήρε για να το παραδειγματίσει και του έκαψε τα χέρια με καυτό νερό».

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 20χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις αρχές.

Ο Δημήτρης Γκολέμης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανέφερε πως «επιχείρησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό και το παρουσίαζαν ως ένα χτύπημα από άλλο τρόφιμο, ότι δήθεν ο τρόφιμος χτύπησε τον Πάρη με παντόφλα και απέρριπταν αυτό που είχε συμβεί, ότι ο Πάρης είχε χτυπηθεί από υπάλληλο του ιδρύματος ο οποίος φαίνεται το επίμαχο βράδυ να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Καταγγελίες, ΑμΕΑ,thessaloniki, katangelies, amea