Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού η κυβέρνηση εν όψει Πολυτεχνείου

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού η κυβέρνηση εν όψει Πολυτεχνείου - Αποτελεί στοίχημα πώς θα χειριστεί μια ενδεχομένως εκρηκτική κατάσταση

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και τόσο για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αποτελεί στοίχημα πώς θα χειριστούν μια ενδεχομένως εκρηκτική κατάσταση.

▶ Επέτειος Πολυτεχνείου: Φρούριο η Αθήνα

- Χιλιάδες αστυνομικοί, drones κι ελικόπτερο

Το κλίμα είναι βαρύ μετά τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο την ΑΣΟΕΕ και με δεδομένο ότι το δόγμα της κυβέρνησης είναι «νόμος και τάξη» με την πάταξη οποιονδήποτε συμπεριφορών και με την αναγκαστικότητα του ξύλου κατά Μάκη Βορίδη. Η δήλωση Βορίδη έχει προκαλέσει ευρύτερες συζητήσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ στην Κ.Ο. υπάρχουν μετριοπαθείς βουλευτές όπως η Ντόρα Μπακογιάννη που θεωρούν ότι δεν βοηθάνε τέτοιες δηλώσεις, αν και πολλοί κατανοούν ότι αυτά γίνονται με φόντο την διεύρυνση και του κομματικού ακροατηρίου.

Επί της ουσίας, το προσεχές τριήμερο των εορτασμών για το Πολυτεχνείο και με δεδομένο ότι υπάρχουν καταλήψεις σε πολλές σχολές λόγω και των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί και το πρώτο μεγάλο κρας τεστ της κυβέρνησης.

Από την διαχείριση των διαφόρων καταστάσεων θα φανεί και πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα, αν και για την αντιπολίτευση, και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα όσα είπε και ο Αλέξης Τσίπρας από την Δυτική Μακεδονία, απ’ όπου περιοδεύει, η κυβέρνηση επενδύει στην αστυνομοκρατία και στον αυταρχισμό.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έχει ήδη δηλώσει ότι κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο και αυτή του η αναφορά προκάλεσε εντάσεις και ανέδειξε την κρισιμότητα της περιόδου. Εξάλλου για την κυβέρνηση αρχίζει ένα δύσκολο εικοσαήμερο που θα κορυφωθεί με την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.

Η εντολή που έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου είναι να εφαρμοστεί πιστά το δόγμα μηδενικής ανοχής ενάντια σε όσους θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αλλά και σε αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν πανεπιστημιακά ιδρύματα προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα