Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσουν 40άρια το Σαββατοκύριακο

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για το κύμα μίνι καύσωνα που είναι προ των πυλών στη χώρα μας, συστήνοντας σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να δουν ρεαλιστικά την κατάσταση με τη ζέστη και τον κορονοϊό.

 

Το καλοκαίρι βρίσκεται ήδη εδώ με τον υδράργυρο να αγγίζει έως και τους 40 βαθμούς τις επόμενες ημέρες. Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, είπε ότι ήδη από σήμερα

η θερμοκρασία αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει, για να κορυφωθεί η άνοδος σε πολύ πιο υψηλά απ' τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε, στα κεντρικά και =νότια της χώρας ενδεχομένως να δούμε 39 βαθμούς, ενώ και τοπικά μπορεί και 40.

Ωστόσο σημείωσε ότι «αυτό που μας σώζει είναι η αντίδραση των δροσερών θαλασσών με τη ζέστη η οποία δεν επιτρέπει στον υδράργυρο να εκτοξευθεί ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη αντίδραση το καλοκαίρι θα βλέπαμε θερμοκρασίες 48 και 49 βαθμών Κελσίου».

Τέλος συνέστησε στις ευπαθείς ομάδες να δουν ρεαλιστικά την κατάσταση με τη ζέστη και τον κορονοϊό και να μείνουν σπίτι με το κλιματιστικό. Επισημαίνοντας όμως ότι χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους σε πολυσύχναστους χώρους.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Ηλιοφάνεια και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται για σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα πέντε και τοπικά στο Αιγαίο τα έξι μποφόρ. Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις κατά τόπους. Η ορατότητα στο βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Στην Αττική θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αραιές μονό νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως τρία μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια και στη Θεσσαλονίκη με αραιές μονό νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως δύο μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως τρία μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/2559910827581653?__xts__[0]=68.ARCSo4n3wmLh_7Wb3YbHEgYzA0aC3y725hA-ZfR6K0e0e1-3AP_oJBUNF703HFvvKf_-HH9hwCqnWpeVQtex8k5ooWS4UCJYe3z4kmHgJpO2VcFqCLoR7ok5KCGNK2JKMAMEkiP0NXbDB6JWUVSk4fvEtiXh32-yZvlKPesWKHo9lST2_HEFZRVpiQBg-V2sYDyifmj_H-T8UiaemGWBpjPN9MaXVGCeB8YxQ05bHfXsJFzPuYU2iU1SmjY5GwuhcF3nhoM4ZrD0wIXzyruLnJiSeGWGUKlK2-xRyAYwcAihwAtxUv7gNSXsbtwgy7-Ved0wT_7pz-z_RWj69-F_rND5p_C4&__tn__=-R}

Keywords
Τυχαία Θέματα