Ρούλα Πισπιρίγκου: Θα ζητήσει τεστ DNA για το αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο

«Θα γίνει σίγουρα DNA τεστ για το φιαλίδιο του αίματος της Τζωρτζίνας», ανέφερε ο δικηγόρος της  Ρουλας Πισπιρίγκου.Η ξαφνική ανακάλυψη ενός φιαλιδίου με αίμα της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο του Ρίου, έχει προκαλέσει αναστάτωση, δεδομένου ότι ένα τόσο σημαντικό εύρημα έγινε γνωστό μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα,…

Γιατί ελήφθη το αίμα και γιατί δεν το είχε αναφέρει κανείς

Όπως εξήγησαν ιατρικές πηγές στην εκπομπή του

Alpha, «κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το εν λόγω φιαλίδιο μέχρι τις 16 του μηνός, που ελήφθη το έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο».

Κάπως έτσι, ερευνήθηκε και το ψυγείο που φυλάσσονται φιαλίδια με αίμα ασθενών… «Εντελώς τυχαία ήταν το δείγμα της πρώτης μέρας της εισαγωγής της Τζωρτζίνας. Η ποσότητα αίματος είναι ένα φιαλίδιο των 2,5 ml ποσότητα για μία διασταύρωση, για μία γενική αίματος».

Επίσης, όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές, επειδή στα παιδιά είναι λίγο πιο δύσκολη η εξέταση αίματος, γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθεί φλέβα, συνηθίζεται να λαμβάνουν λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από όση θα χρησιμοποιήσουν εκείνη την ώρα. Αυτό που δε θα χρειαστούν άμεσα, φυλάσσεται στο ψυγείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρούλα Πισπιρίγκου, DNA, Τζωρτζίνας, Καραμανδάνειο,roula pispirigkou, DNA, tzortzinas, karamandaneio