Πρώτη αντίδραση Παπανώτα με αιχμές και πυρά κατά Κασσελάκη και Μπεκατώρου

Ο Δημήτρης Παπανώτας μετά το σάλο για τις δηλώσεις του αποκλείστηκε τελικά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη. «Συγχαρητήρια στον Άδωνι Γεωργιάδη, τη ΝΔ, τη Νέα Αριστερά, το
ΠΑΣΟΚ και όλους τους υπόλοιπους, πέτυχαν μια νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας, στην πρώτη του αντίδραση μετά…

Σχετικά με τις δηλώσεις του επέμεινε πως υπέστησαν μοντάζ, κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική», τονίζοντας πάντως πως η ουσία είναι πως εάν οι γυναίκες που κακοποιούνται, δεν μιλήσουν, τότε δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα και άρα κάνουν το θέμα «πρόβλημά τους». Εμμένοντας ουσιαστικά στη θέση του πάντως, πρόσθεσε πως «υπάρχουν θεωρίες» πως οι γυναίκες που κακοποιούνται «κάποιες φορές δεν μπορούν να μιλήσουν, φοβούνται κλπ. Όμως η ουσία και πάλι παραμένει η ίδια πως δεν μπορούν να βοηθηθούν, αν δεν μιλήσουν».

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος ήταν και μεταξύ των δημοφιλέστερων υποψηφίων που εκλέχθηκαν, βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής, ακόμη και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας μιας παλαιότερης δήλωσής του για το ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών. «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της», ήταν το επίμαχο απόσπασμα, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Δημήτρης Παπανώτας τόνισε πως διαχρονικά στέκεται δίπλα στα θύματα κακοποίησης και μίλησε για δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων λόγω της «κοπτοραπτικής» των δηλώσεών του.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε τελικά να εξαιρέσει τον γνωστό παρουσιαστή από την ευρωλίστα, τονίζοντας πως ο κ. Παπανώτας αναφέρθηκε σε ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που «έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης: «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που - για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση - επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

{https://twitter.com/skasselakis/status/1780929149785251875}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτη, Παπανώτα, Συγχαρητήρια, Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ,proti, papanota, sygcharitiria, aristera, syriza